Uşak'ta "Büyük Taarruzun 90. Yılında UluslararasıMilli Mücadele Ve Zafer Yolu Sempozyumu" Başladı

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslararası Milli Mücadele

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslararası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu" Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen törenle başladı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye, Rusya ve Azerbeycan'daki 35 üniversiteden 68 akademisyenin bildiri sunacağı sempozyumun 3 gün süreceğini belirtti.

Tarih biliminin amacının "gerçeği anlamak ve geleceğe taşımak" olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İnsanlar, ülkeler, toplumlar ve milletler nereden geldiğinin ve nereye gittiğinin cevabını arıyor. İnsanlık olarak millet olarak nereden geldiğimizi bilmezsek nereye gideceğimizi de hesaplayamayız. Tarih bir bilim olarak öğretilmelidir. 89. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz bugün ekonomik ve demokratik kazanımlarıyla dünyanın gözünü kamaştırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, aynı zamanda bulunduğu bölgede ekonomik ve demokratik gelişimi ile örnek gösterilmektedir"

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından birinin Büyük Taarruz olduğunu belirterek, "Türk milletinin, milli birlik ve beraberliğine kast edildiğinde ve kutsal değerlerine el uzatıldığında gösterdiği harekat tarzının bilinmesi açısından Büyük Taarruz büyük önem arz etmektedir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum ilk oturumla başladı.

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: