Uşak’ta “kentsel Dönüşüm Koordinasyon Ve İşbirliği” Topantısı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ve yönetmelik kapsamında...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ve yönetmelik kapsamında “Kentsel Dönüşüm Koordinasyon ve İşbirliği” toplantısı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Çevre ve Şehircilik Balkanlığı Uzmanları, doğal afetlerde alınacak önlemler ve riskli alanlardaki kentsel dönüşümün gerekliliğini anlatan bir sunum yaptı. Toplantıya; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda bir açılış konuşması yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı, afet riski altındaki alanların dönüşümü hakkındaki uygulamanın daha sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir çevreler oluşturmak amacıyla çıkarıldığını söyledi. Dönüşümün daha çok devlet eliyle değil vatandaşların kendi insiyatifi ve belediyeler eliyle gerçekleştirileceğini de söyleyen İl Müdürü Ahmet Uçmaklı, toplantının amacının sivil toplum kuruluşlarına mevzuat hakkında bilgilendirmek olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de bugüne kadar hep afet sonrası afetzedeler yapılması gereken yardımların değerlendirildiğini anlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı, “ 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ve yönetmelikle ilgili birikim ve tecrübelerimizi paylaşmak için bir araya geldik. Kentsel dönüşüm mevzuatını uygulamaya esas birikimleri halkımıza aktarmak istiyoruz. Bu amaçla sivil toplum örgütü temsilcilerimizi ve yerel medyayı bu toplantıya davet ettik. Ülke olarak şimdiye kadar hep afet sonrası afetzedelere yardım yapılması söz konusu olmuştur. İlk kez bu kanunla afet öncesi riskler gözetilerek tedbir alınması ön görülmüştür. Kanunla meydana gelebilecek afetlerde can ve mal kaybı yaşanmaması amaçlanmaktadır. Bu kanun, riskli alanların dönüşümünü sağlayarak ülke genelinde sağlıklı, güvenilir ve yaşanabilir alanlar oluşturmak amacıyla çıkarılmıştır. Dönüşüm daha çok halk ve belediyeler eliyle yürütülecektir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın esas itibariyle afet riski odaklı kentsel dönüşümü organize ettiğini de sözlerine ekleyen Uçmaklı, “ Şehirlerimizin çevreye uyumlu biçimde modern hale getirmek en büyük arzumuzdur. Ekolojik dengeyi koruyan, çevreye duyarlı şehirler toplumumuzun da talep ettiği bir yerleşim biçimidir. Kamu ve özel sektörle birlikte halkımızın talebine uygun olarak yaşanabilir marka şehirler oluşturmanın büyük bir değer olduğunun farkındayız” dedi.

Reklam
Reklam

Ahmet Uçmaklı’nın açılış konuşmasının ardından bakanlık uzmanları yaptıkları sunumla kentsel dönüşüm mevzuatı ve doğal afetlerde alınacak tedbirler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: