Uşak’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Her yıl nisan ayının 2. haftasında 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl “Hazreti...

Her yıl nisan ayının 2. haftasında 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl “Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru” temasının işlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devan ediyor.

Hafta münasebetiyle, İl Müftüsü Fuat Altındaş ve beraberindekiler Vali Mehmet Ufuk Erden’i makamında ziyaret ettiler.İlimizde de çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Kutlu Doğum Haftası açılış programı ve konferans Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Kutlu Doğum Haftası açılış programı ve konferansına Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Uşak İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını il Müftüsü Fuat Altındaş yaptı. İl Müftüsü Altındaş, 571 yılında doğan Peygamber Efendimizin bu yıl doğumunun 1442. Yılının kutlandığını, Hazreti Muhammedin (sav) varlığının yeryüzünde önemli gelişmelere yol açtığını, insanların gönlünde ferahlık, düşüncelerinde berraklık meydana getirdiğini ve bu nedenle Kutlu Doğumun insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olduğunu ifade etti. Altındaş, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının “Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru” olduğunu belirterek etkinliklerde bu vurgunun yapılacağını sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Altındaş, Uşak’ta hafta etkinlikleri kapsamında, Pazar günü yapılan konferansın ardından, hafta içinde, kurum ve kuruluşlar, şehit aileleri ve gaziler, esnaf, huzurevi, çocuk yuvası ve hastane ziyaretlerinin yapılacağını belirtti. Ayrıca, 16 Nisan Salı günü Atatürk Kültür Merkezinde bayanlara yönelik konferans, 17 nisan Çarşamba öğleyin hatim ve mevlit programı, 19 nisan cuma günü de kutlu doğum aşı ikramı yapılacağı duyuruldu.

Reklam
Reklam

Açılış konuşması ve hafta içinde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgilendirmelerden sonra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çelik, haftanın teması “Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru” konulu konferansını gerçekleştirdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Cuma günü Ulu Camii etrafında halka kutlu doğum pilavı dağıtılmasıyla sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz