Uşak'ta "Siyaset Akademisi" Eğitimleri Başladı

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, çözüm sürecinin Cumhuriyet'in en en önemli projesi olduğunu belirterek, "Kardeşlik hukukunun inşasının ardından Türkiye

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, çözüm sürecinin Cumhuriyet'in en en önemli projesi olduğunu belirterek, "Kardeşlik hukukunun inşasının ardından Türkiye prangalarından kurtulacak" dedi.

Altay, partisinin Uşak İl Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Siyaset Akademisi" programının açılışında yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Çözüm süreci Cumhuriyetin en önemli projesi" diyen Mehmet Altay, muhalefet partilerinin sürecin sağlıklı ilerlemesine engel olmak istediklerini savundu. Sürecin başarıyla tamamlanacağına, sonrasında ise Türkiye'nin dünyanın en güçlü ülkesi olacağına inandıklarını kaydeden Altay şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Terör ülkemizde 30 yılda 40 bin evladımızı canından etti, milyarlarca dolar ekonomik kaynağımızın heba edilmesine neden oldu. Ülkemizin bölgesel güç haline gelmesinin önünde bir engeldi. Sorunu kökünden çözmek için çözüm sürecini başlattık. Çözüm süreci Cumhuriyetin en önemli projesi. Kardeşlik hukukunun inşasının ardından Türkiye prangalarından kurtulacak ve çok daha güçlü bir ülke olacak. Halkımız büyük bir umut içinde, bunu boşa çıkarmamak için adımlarımızı titizlikle atıyoruz."

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de çözüm sürecinde önemli bir noktaya gelindiğine değinerek, tek devlet, tek bayrak ilkesinden taviz verilmeyeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Siyaset Akademi'de ders verdi.

Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz