Uşak'ta Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URG) projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URG) projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda URG eğitimlerinin içeriği ve Yeni Yatırım Teşvik Sistemi hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılışında konuşan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Yeni Yatırım Teşvik sistemi ve geri dönüşüm sektörü ile ilgili değerlendirmede bulundu. Uşak'ın geri dönüşüm sektöründe lider iller arasında yer aldığını ifade eden Kuvvet şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sektörün çevreye olan katkısını hepimiz biliyoruz. Türkiye'de geri dönüşüm sektörü ekonomiye yılda bir milyar 700 milyon dolar civarında katkı sağlıyor. Bu katkı azımsanamayacak kadar büyüktür. Ülkemizin 2023 yılı için ortaya koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Biz bu hedefin yakalanabileceğini düşünüyoruz. Bu hedefin yakalanabilmesi için sanayide kümelenme ve sektörlerin desteklenmesi gerekiyor. Aynı zamanda illerin ihracat rakamları da artmalı. Uşak'ın 2011 yılı ihracatı resmi rakamlara göre 155 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak ilin gerçek ihracat rakamı 700 milyon dolar civarındadır. Biz buna dolaylı ihracat diyoruz. Çünkü ilimizde faaliyet gösteren bir çok büyük firmanın merkezi İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunuyor. Bu durum ilimizin potansiyelini maalesef düşürüyor."

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: