Uşak’ta 'Yoksul Çocuklar İçin Bahar Geldi' Projesi Başlatıldı

Uşak'ta Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan, “Sosyoekonomik Açıdan Dezavantajlı Çocuklar İçin Bahar...

Uşak'ta Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan, “Sosyoekonomik Açıdan Dezavantajlı Çocuklar İçin Bahar Geldi” başlıklı proje, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından kabul edildi. Dokuz ay sürecek projenin 164 bin 895 liralık maliyetinin yüzde 90’ı ZEKA tarafından karşılanacak.

Projeyi başlatmak için düzenlenen toplantıda konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Ay, “Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin topluma kazandırılması amacıyla eşitlik sağlayan çalışmalar yapan bir derneğiz. Projemizin kabul edilmesinden mutlu olduk.” dedi. Projeden 904 öğrencinin faydalanacağına değinen Genel Sekreter Murat Polater de, “Eğitim kurumumuza akıllı tahta ve projeksiyon sistemi döşenerek, öğrencilerin daha kaliteli eğitim almasını amaçlıyoruz. Ayrıca sanal kütüphane ve seminer salonu kurulacak. Salonumuzda öğrencilerimizin ailelerine seminerler verilecek. Öğrencilerimize de ney ve çeşitli enstrümanların kursunu vereceğiz.“ şeklinde konuştu. Uşak Dernekler İl Müdürü Hüseyin Sayan ise, “Bir ilde eğitim ve sosyal yaşantı ne kadar gelişmişse sivil toplum örgütleri de o kadar gelişmiştir. Bu projeler, bulundukları yerlerde toplumsal gelişmeye de katkı sağlar. Geçen haftalarda başka bir derneğimizin projesinin tanıtım toplantısı vardı. İlimizde derneklerimizin bu tarz projelerinin kabul edilmesi bizi mutlu ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

ZEKA Uşak Yatırım Danışmanlık Ofisi yetkilisi Arda Kırankabeş de şunları söyledi: “Yeni dönemde de bize proje sunan derneklerimiz var. Uşak Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de bunlerden birsi. Derneklere yönelik böyle bir eğitim projesinin Uşak’tan çıkması da önemli.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: