Uşak’taki Hırsız Polis Kovalamacasında Çıkan Arbede

Uşak'ta polisin tabancasından çıkan kurşunla başından vurularak hayatını kaybeden 4 çocuk babası Kenan Kapısız’ın yakınları,...

Uşak'ta polisin tabancasından çıkan kurşunla başından vurularak hayatını kaybeden 4 çocuk babası Kenan Kapısız’ın yakınları, cenazeyi almak üzere İzmir’e geldi. Kapısız’ın kardeşi Murat Kapısız ve amcaoğlu Tamer Kaya, yaşanan olayın gazetelere yansıdığı şekilde meydana gelmediğini iddia etti.

İddiaya göre, Uşak'ta bir hırsızlık olayını takip eden görevli polis memurları ile vatandaşlar arasında çıkan arbede sırasında polisin silahından çıkan kurşunla başından ağır yaralanan 4 çocuk babası Kenan Kapısız (28), tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nden İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Uşak’ta olayı öğrenen yakınlarının Kapısız’ın kaldırıldığı hastane önüne gelmesiyle arbede yaşanırken, Kapısız’ın İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan cenazesini almak için İzmir’e gelen kardeşi Murat Kapısız ve amcaoğlu Tamer Kaya yaşanan olayın gazetelere yansıdığı şekilde meydana gelmediğini iddia etti. Görgü tanıklarından edindiği bilgileri aktaran Tamer Kaya, “Kayınpederini ziyarete geliyor. Odun, kömür almak için dışarı çıkıyorlar. O esnada polisler bir zanlıyı kovalıyormuş. O anda Kapısız silah seslerini duyuyor ve dışarı çıkıyor. ‘Abi ne oldu, niye ateş ediyorsunuz?’ derken bir anda onun da başına mermi isabet ediyor. Bizim görgü tanıklarından öğrendiklerimiz bu şekilde. Biz şahsen görmedik, sadece görenler bu şekilde söylediler” dedi.

Reklam
Reklam

Kapısız’ın kardeşi Murat Kapısız ise, “Bize kaza olduğunu söylediler, henüz bir bilgimiz yok. Sadece görgü tanıklarından edindiğimiz bilgiler var. Adalete güveniyoruz. Biz gerekli yerlere davamızı açacağız. Hırsız olduğunu söylüyorlar, var mı öyle bir kanıt?” diye konuştu.

Cenazeyi götürmek için prosedürden kaynaklanan bazı sorunlarla karşılaştıklarını da iddia eden Murat Kapısız ve Tamer Kaya, “Cenazeyi almaya gelince baya bir sıkıntıyla karşılaştık. Görevliler ne yapacağını bilmiyor. Cenaze kokacak diye korkuyoruz. Yaklaşık 2 saatten beri aracın içinde bekliyor. Daha da devam edecek gibi görünüyor. Henüz gideceğine dair bir bilgi yok. Ölüm raporunu alamadık, nasıl defnedeceğiz bilmiyoruz. Kimse bilgi vermiyor” dediler.

Bazı gazetelerde yer alan ‘Roman vatandaşlar’ ifadesinin kendilerini rahatsız ettiğini de belirten Tamer Kaya, “Roman vatandaşlar ifadesinden de şikayetçiyiz. Biz Türkiye vatandaşıyız. Bizim kimliğimizde Roman vatandaş diye bir açıklama yok. Bize böyle hitap edilmesinden son derece rahatsızız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: