Uşak’taki Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin terör belasını kısa sürede yeneceğini ifade ederek, “Türk...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin terör belasını kısa sürede yeneceğini ifade ederek, “Türk milleti terör belasını yendiğini tüm dünyaya gösterecek. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

2013 yılı bütçesine kentsel dönüşüm projesi için 600 milyon TL ödenek koyacaklarını belirten Bayraktar, “Kentsel dönüşüm ile rant kelimesini yan yana söylemek bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) Uşak eski tabakhane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek 216 konutluk projenin temelini attı. Valilik ve AK Parti ziyaretlerinin ardından temel atma törenine katılan Bakan Bayraktar’a, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş ile Belediye Başkanı Ali Erdoğan eşlik etti. Temel atma töreninde kentsel dönüşüm projesinin önemine değinen Bakan Bayraktar, “İnşallah ülkemizin başında olan terör belasını yeneceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümetlerinin bugünden yarına basit iktidar hesaplarıyla çalışmadığını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu:“Bu millete hizmetkar olma zihniyeti ile gayret ediyoruz. Birinci hedefimiz 2023 yılıdır. 2023 yılında ihracatımızı 500 milyar dolara, kişi başına geliri 25 bin dolara ve toplam gayrisafi milli hasılamızı ise 2 trilyon dolara çıkaracağız. Bütün hesapları bu yönde yapıyoruz. Türkiye inşallah o zaman dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Dünyadaki ekonomik krizler bölgemizde yaşanan gelişmelere rağmen ekonomimiz bugün dünyanın en güçlü 16. ekonomisidir. 2023 yılına ulaştığımızda dünyadaki önemli devletlerden biri haline geleceğiz ve dünya siyasetine yön veren önemli aktörlerden biri olacağız. Evlatlarınız ve halkımız işte o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olmanın şerefini, gururunu çok daha iyi yaşayacak”

TERÖR BELASINI YENECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuşmasında terör olaylarını da değerlendirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah ülkemizin başında olan terör belasını yeneceğiz. Bunu herkes bilsin. Bu millet terörden kurtulacak. Terör belasını; sabırlı ve kararlı milletimiz yenecek. Devlet olarak terörle alabildiğine en sert şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Ama 75 milyon insanımızla da hoşgörü içerisinde olacağız. Terörü def etmemiz çok yakındır inşallah. Bunu herkes böyle bilsin. Ama azimli olacağız kararlı olacağız. Türk Milleti terör belasını yendiğini tüm dünyaya gösterecek”

Reklam
Reklam

Gelişen dünyada nüfusun yüzde 50’sinin şehirlerde yaşamaya başladığını, Türkiye’de ise bu durumun yüzde 76’yı geçtiğini de anlatan Erdoğan Bayraktar,”Köyden kente hesapsız göçler yaşandı. Özellikle son 60 yıldaki kırsaldan kente, doğudan batıya olan göçler şehirlerimizi çarpık hale getirdi” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI İNSAN HAYATINI KURTARMAYA YÖNELİKTİR

Kentsel dönüşüm projesinin Türkiye için hayati önem taşıdığını belirten Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm bu vatan için olmazsa olmazdır. Biz hükümet olarak diyoruz ki sel olduğunda, deprem olduğunda bu afetler karşısında yıkacak bir ev bulamasın bulsa bile içerisinde insan olmasın diyoruz. Bu kentsel dönüşüm yasası insan hayatını korumaya yönelik bir kanundur. Bu yasa afetlerde yara sarma değil afetlerde insanımızı korumaya yönelik bir kanundur. Bu yasa ile rant kelimesini yan yana koymak ve konuşmak bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Bu millete yapılacak, çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür Bu proje ile rant kelimesini yan yana söylemek bu projenin tekerine çomak sokmaktır. Biz hükümet olarak şimdi 2013 yılında kentsel dönüşüm için bütçemize 600 milyon TL para koymaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü vatandaşımızın kendisi yapsın istiyoruz. Vatandaşımız gitsin ilgili kuruma afete karşı riskli olan evini yenilemek istediğini bildirsin. Biz bunu istiyoruz”

Reklam
Reklam

Erdoğan Bayraktar, konuşmasının ardından TOKİ tarafından inşa edilecek 216 konutluk projenin temelini attı. Bakan Bayraktar, aynı tören alanında Çanlı mevkiinde dokumacı esnafı için TOKİ’nin inşa ettiği ve “Dokumacılar Sitesi” adı verilen dükkanların kura çekimini gerçekleştirdi. Tören sonunda Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise kentteki kentsel dönüşüm projesine verdiği destek nedeniyle Bakan Erdoğan Bayraktar’a plaket takdim etti.

Temel atma töreninin ardından Bakan Bayraktar, Ovademirler köyünde inşa edilen Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirdi. Bayraktar, kentteki temaslarını Uşak Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptığı bir Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek tamamladı. Bayraktar, burada bayan cirit takımının gösteri maçını izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: