Uşak'taki Organ Bağışı-Uşak Belediye Başkanı Erdoğan:-"Organları Bağışlanan Gencimizin Cenazesinin, Aileninistediği Mezarlığa Defnini Sağlayacağım, Gerekirsedefin Masraflarını Cebimden Karşılayacağım"

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanan 29 yaşındaki zihinsel engelli gencin defnedileceği mezarlık konusunda

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanan 29 yaşındaki zihinsel engelli gencin defnedileceği mezarlık konusunda ailenin yaşadığı maddi sorun, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanan Suat Yörük'ün cenazesinin, ailenin istediği mezarlığa hiçbir ücret alınmadan defnini sağlayacağını söyledi.

Türkiye'de gerçekleştirilen ilk yüz naklinin ardından, organları bağışlanan Ahmet Kaya'nın cenazesinin defniyle ilgili de benzer bir sürecin yaşandığını, konuyu Uşak Belediye Meclisi gündemine taşıdıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ahmet Kaya'nın ailesinin de bu yönde bir talebi olmuştu. Biz konuyu belediye meclisinde tartıştık, ancak belediye meclis üyeleri kendilerine 'zimmet' çıkacağı öngörüsüyle bizim önerimizi kabul etmedi. Çünkü, Sayıştay denetçileri daha önce benzer bir konuda zimmet çıkarmıştı. Organ naklinin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle her türlü riski göz önüne alarak, ailenin isteği üzerine yaşamını yitiren gencimizin cenazesinin ailenin istediği mezarlığa defnini sağlayacağım. Gerekirse defin masraflarını cebimden karşılayacağım. Çocuklarının organlarını bağışlayarak, pek çok insana umut ışığı olan bir aile, bizim baş tacımız olmalı."

Uşak'ta 1 Temmuz'da geçirdiği epilepsi (sara) krizi sonrası Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altında alınan 29 yaşındaki zihinsel engelli Suat Yörük'ün bu sabah beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, Yörük'ün iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Anne Ümmühan Yörük, oğlunun cenazesini Şeker Evleri Mezarlığı'na defnetmek istediğini belirtmiş, ancak bin lira mezarlık ücretini karşılayacak maddi güce sahip olmadıkları için yetkililerden yardım çağrısında bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: