USAM: “KKTC uyuşturucu ticeretinde transit”

USAM Başkanı Gökyiğit, KKTC’nin konumu itibariyle “Altın Hilal” diye bilinen uyuşturucu transit rotası üzerinde bulunduğuna ve uyuşturucu ticaretinde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

LEFKOŞA (ANKA) - Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) Başkanı Ayşe Gökyiğit, KKTC’nin konumu itibariyle “Altın Hilal” diye bilinen uyuşturucu transit rotası üzerinde bulunduğuna ve uyuşturucu ticaretinde önemli rol oynadığına dikkat çekti. Gökyiğit, ilgili tüm paydaşların katılımıyla “Uyuşturucu Kontrol ve Takip Merkezi” kurulmasını da önerdi.

Gökyiğit yazılı açıklamasında, “Özellikle maddenin ülkeye girişini engellemede ilgili tüm paydaşların işbirliğinin gerektiği bilinciyle hareket edilmesi, etkin önlemler alınması ve artık gençliği ve toplumu tehdit eden çok ciddi bir sorun haline gelen uyuşturucu konusunda mücadeleye yönelik ciddi adımlar atılması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Son günlerde basında geniş yer tutan uyuşturucu ticareti konusuna da değinen Gökyiğit, KKTC’nin konumu itibariyle “Altın Hilal” diye bilinen uyuşturucu transit rotası üzerinde bulunduğuna ve uyuşturucu ticaretinde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Gökyiğit, insan sağlığı için ciddi bir tehdit olan uyuşturucu kullanımının ölümlerin yanı sıra, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine, madde ile ilgili suç ve kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açtığına da vurgu yaptı.

Gökyiğit, “Ülkemizde uyuşturucu kullanımının önlenmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmaların daha ciddi politika ve tedbirlerle ele alınması gereklidir. Maddeye ulaşılabilirliği azaltmak, arz ve talebin azaltılması yönünde yapılması gerekenlerin başında gelir” dedi.

Gökyiğit, tüm çalışmaların koordine edilip problemlerin güncel olarak izleneceği ve gerekli müdahaleleri sağlayabilecek Uyuşturucu Kontrol ve Takip Merkezi’nin ilgili tüm paydaşları bünyesinde bulunduracak şekilde hayata geçirilmesinin ivedilik arz ettiğini de ekledi.

Reklam
Reklam