Usiad’dan “gençler Uluslar Arası Ticareti Öğreniyor” Adlı Ab Projesi

Uşak Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) “Gençler Uluslar arası Ticareti Öğreniyor” adlı AB projesi geliştirdi. AB...

Uşak Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) “Gençler Uluslar arası Ticareti Öğreniyor” adlı AB projesi geliştirdi. AB tarafından hibe destek almaya hak kazanan proje kapsamında açılacak sınavları kazanan 48 genç 5 hafta süreyle Almanya, Belçika ve İngiltere’de yabancı dil ve uluslar arası ticaret eğitimi alacak.

USİAD “Gençler Uluslar arası Ticareti Öğreniyor" projesi ile meslek sahibi, mesleki eğitimdeki deneyimsizlikler sonucunda herhangi bir işletmede istihdam edilemeyen, ve uluslar arası ticaret imkânlarını öğrenmek isteyen gençlere fırsat tanıyacak. Projeden; işletme, ticaret, ekonomi ve ticaret sektörüyle ilgili herhangi bir alanda mesleki eğitim almış olanlar yararlanabilecek. USİAD tarafından hazırlanan 115 bin 461 bin Euro’luk proje hibe destek almaya hak kazandı ve Uşak’tan Gökkuşağı Tekstil ile Özege Mensucat, Belçika, Almanya ve İngiltere’den toplam 7 kuruluş da proje ortağı olarak iştirak ediyor.

Reklam
Reklam

Uşak’ta ikamet eden, kendi işini kuran yada işsiz olan gençlerin proje kapsamında açılacak sınava 13 Mart tarihine kadar müracaat etmesi gerektiğini söyleyen USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, “Yapılacak sınav sonunda ön eleme sonuçları 15 Mart günü açıklanacak ve 16 mart günü sözlü mülakatla yurt dışına gönderilecek 48 kişi tespit edilecek. Almanya, Belçika ve İngiltere’ye gidecek olan 48 kişiden 5’i özürlü 5’i refakatçi olacak. Gençler gittikleri bu üç ülkede 5 hafta süreyle eğitim alacaklar ve yabancı dil öğrenecekler. Türkiye’ye döndüklerinde ise USİAD olarak kendilerine sertifika takdim edeceğiz” dedi.

Proje sayesinde gençlerin 5 hafta boyunca üç ülkede uluslar arası ticaret imkanlarını yerinde inceleme fırsatı bulacağını da belirten Hasan Yıldırım, “Gençler temel işletme ve ekonomi bilgilerine ek olarak girişimcilik, bankacılık, sigortacılık, uluslararası ticaret hukuku, uluslararası lojistik ve taşımacılık, uluslararası perakendecilik ve franchising gibi uluslararası ticaretin ihtisas alanıyla ilgili eksikliğini giderecekler. Yapılacak sınav ve mülakatlardan sonra Almanya’ya 30 kişi Belçika’ya 8 kişi ve İngiltere’ye de 10 kişi gönderilecek. Katılımcıların 38 kişisini USİAD, 5 kişisini Gökkuşağı Tekstil ve 5 kişisini Özege Mensucat belirleyecek. Almanya ve Belçika katılımcıları uluslararası ticaret alanında mesleki eğitim alacak, İngiltere katılımcıları ise Uluslararası Ticaret alanında staj yapacak. Katılımcılar 5 haftalık proje kapsamında yurt dışında yabancı dil eğitimi de alacak. Katılımcıların bütün masrafları proje kapsamında karşılanacak. Sadece pasaport, vize masrafı ve yurt dışı çıkış harcı katılımcıya ait olacak. Proje sonunda başarılı olacak katılımcılara, proje sahibi olarak USİAD ve yurt dışında yer alan ortaklar tarafından sertifika verilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: