Üsküdar Belediyesi'ne "Müşteri Memnuniyeti Ve Şikayet Yönetimi" Belgesi

Üsküdar Belediyesi'ne, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi" belgesi verildi. 

Üsküdar Belediyesi'ne, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi" belgesi verildi. Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan belediye başkanı Mustafa Kara, bu belgenin gereğini yerine getirmek gerektiğini belirterek, "Bürokrasiden uzaklaşarak, belli standartlar yakalama konusunda bizlere rehber olan bir belge. Bu belgenin vatandaş memnuniyeti konusunda önemli bir kılavuz olduğuna inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki belediye başkanlarımız bunu sürdüreceklerdir" dedi. TSE Başkanı Hulusi Şentürk de vatandaş memnuniyeti adına Üsküdar Belediyesi’nin önemli bir belgeyi kazandığını ifade etti. Şentürk, Üsküdar Belediyesi’nin, 15 sene önce kalite çalışmasını başlatan iki belediyeden biri olduğunun altını çizerek, kalite çalışmalarını yürüten belediye kadrosunun, sıradanlığı kabul etmeyen, kaliteyi özümsemiş iddialı kadrolar olarak yaptıkları çalışma ile bu belgeyi almaya hak kazandıklarını söyledi. Türkiye'de belediyelerin kalite konusundaki yarışının vatandaşa yönelik hizmetleri daha üst düzeye taşıdığını, ancak entegre bir kalite yönetim sisteminin eksikliğini de duyduklarını ifade eden Şentürk, bu amaçla öncü bir belediyeye ihtiyaçları bulunduğunu, bunun için de Üsküdar Belediyesi’nin örnek bir kadro ve sistem yapısına sahip olduğunu kaydetti. Şentürk, "Stratejik planı, performansı, çevre sistemlerini, müşteri sistemlerini hepsini entegre ederek bütünleşik bir kalite yönetim sistemini yerel yönetimlerde gerçekleştirebiliriz. Eğer böyle bir çalışma sistemini Üsküdar Belediyesi başlatırsa, bu çalışmaya her türlü desteği veririz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şentürk, "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi" belgesini imzalayarak, Üsküdar Belediye Başkanı Kara'ya verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: