“üsküdar Vapuru Faciası”nın Belgeseli Çekildi

Kocaeli’nde Üsküdar Vapuru Faciası’nda yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, bu üzücü olay belgesel konusu...

Kocaeli’nde Üsküdar Vapuru Faciası’nda yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, bu üzücü olay belgesel konusu oldu.

Berk Erözer tarafından çekilen, 1 Mart 1958 yılında yaşanan, Türkiye'nin en büyük deniz faciası; Üsküdar Vapur Faciası'nı konu alan '72 Numaralı Üsküdar' belgesel filminin çekimleri tamamlandı. Çekimleri Afyon, İstanbul, Kocaeli'nde gerçekleşen belgesel filmin çalışmaları 9 ay sürdü. Bu süreçte 100'e yakın kişiyle görüşüldü ve 13 kişiyle röportaj yapıldı. Röportaj yapılanların arasında vapurdan sağ kurtulan kamarot, eşini ve çocuklarını kaybedip kendi sağ çıkan anne, vapurdan sağ çıkan öğrenci, deniz kurtarma çalışmalarına katılan Denizaltı Astsubayı ve ölen öğrencilerin cesetlerini teşhis eden öğretmenleri bulunuyor. Belgesel Üsküdar Vapuru, facia sırasında yaşananları ve facia sonrasında yaşanan aile dramlarını konu alıyor.

Reklam
Reklam

55. yılın anısına çekilen belgesel filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Berk Erözer üstlenirken seslendirme dublajını ünlü oyuncu Ragıp Savaş, müziklerini ise 2011-2012 sezonu İstanbul Devlet Tiyatrosu Michelangelo adlı oyun ile yılın en iyi tiyatro müzik ödülünü alan Çağrı Beklen yaptı. Gala gösterimi Wellborn Luxury Hotel'de yapılacak olan film, daha sonra yurt içi ve yurt dışı festivallere katılacak, çeşitli kanallarda gösterilecek ve DVD formatında toplum ve kültür hizmeti olarak hazırlanacak.

Üsküdar Vapur'u 1 Mart 1958 yılında alabora olup batmış, içinde bulunan 400'e yakın kişi boğularak ve donarak ölmüş, yolculardan sadece 40 kişi kurtulabilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: