Üsküdar'da Gezilecek Yerler

Nice şarkılara konu olmuş Üsküdar, İstanbul'un en köklü ve en zengin semtlerinden bir tanesi. İstanbul'daki pek çok önemli yapı da Üsküdar'da bulunuyor. Bu özelliği ile Üsküdar gezilip görülecek pek çok önemli mekana sahip.

Üsküdar’da gezilecek yerler nelerdir?

Mihrimah Sultan Külliyesi ve Camisi

Mimar Sinan'ın eseri olan Mihrimah Sultan Külliyesi ve Camisi, dönemin usta mimarlarından Mimar Sinan tarafından 1562-1565 yılları arasında yapılmış. Oldukça etkileyici bir mimariye sahip bu yapı, İstanbul için de büyük bir değere sahip. Mimari yapı olarak oldukça ince işçiliklerin ve detayların bulunduğu yapı, Osmanlı Devleti tarafından 3 yılda inşa edilmiş.

Kız Kulesi

Kız Kulesi, bilindiği üzere İstanbul'un en önemli sembollerinden bir tanesi. Hikayesi de oldukça etkileyici olan Kız Kulesi, kızının öldürüleceğini öğrenen kralın, kızını korumak için buraya kapatması ve kızın içeriye sızan bir yılan tarafından öldürülmesi efsanesine sahip.

Reklam
Reklam

Özellikle akşamları ışıklandırmayla birlikte eşsiz bir görüntüye sahip olan Kız Kulesi, Marmara Denizi ile Boğaz'ın birleştiği noktadaki kayalıklar üzerinde bulunuyor. Kız Kulesi'nin altında bulunan restoran, özellikle romantik akşam yemekleri için ideal bir yer. Ayrıca burada hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz yerler de bulunuyor.

Şemsi Paşa Cami

Şemsi Paşa Cami, küçük olmasına rağmen oldukça etkileyici bir yapı olma özelliği taşıyor. Caminin gerçekten etkileyici bir güzelliği var. Şemsi Paşa Cami'nin yapımı 1580 yılında tamamlanmış. Bu cami de Mimar Sinan'ın eserlerinden bir tanesi.

Selimiye Kışlası

Üsküdar denilince insanların aklına ilk gelen yapılardan bir tanesi de Selimiye Kışlası. Selimiye Kışlası Üsküdar'ın tepelerinde bulunuyor. Selimiye Kışlası'nda ziyaret edebileceğiniz yalnızca bir bölüm bulunuyor. Diğer bölümlere giriş yasak.

1828 yılında Nizam-ı Cedid askerleri için inşa edilen kışlada, bir dönem Florence Nightingale de İngiliz askerlerinin tedavisi için bulundu.

Çamlıca Tepesi

Reklam
Reklam

Üsküdar'da insanların sıklıkla ziyaret ettiği oldukça popüler bir tepe. Üsküdar'a gittiğinizde mutlaka Çamlıca Tepesi'ne de çıkmalı, İstanbul'un eşsiz güzelliğini ve manzarasını bir de Çamlıca Tepesi'nden seyretmelisiniz.

Üsküdar'da ne yapılır?

Üsküdar'da gezebileceğiniz pek çok tarihi yapı mevcut. Bu sebeple Üsküdar'da benzersiz bir tarih yolculuğuna çıkabilirsiniz. Aynı zamanda tepelerine çıkarak İstanbul'un doyulmaz manzarasının keyfini çıkarmak da yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi oluyor haliyle.

Üsküdar'da nerede kalınır?

Üsküdar'da semtin ruhunu sonuna kadar yakalayabileceğiniz pek çok otel mevcut. Bunlar içerisinden bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Ramada İstanbul Asia Hotel

Ramada İstanbul Asia Hotel, Üsküdar'da konaklayabileceğiniz oldukça konforlu ve lüks otellerden bir tanesi. Otelde ihtiyacınız olan pek çok hizmet, üstün kalite ile karşılanabiliyor. Otel, Atatürk Havalimanı'na 26 km, Harem Otogarı'na 4 km uzaklıkta bulunuyor.

Holiday Inn Express İstanbul - Altunizade

Reklam
Reklam

Holiday Inn Express İstanbul - Altunizade, Üsküdar'da konaklayacağınız otel alternatiflerinizden bir tanesi olabilir. Konumu itibariyle oldukça iyi bir yerde olan otel, Üsküdar'daki seyahatinizde size oldukça keyifli bir konaklama sağlayabilir.

Holiday Inn Express İstanbul - Altunizade'nin tam adresi: Altunizade Mahellesi, Oymaci Sok. No. 18, 34662.

Veni Vidi Dormi

Üsküdar'da uygun fiyatlı bir konaklama için size önerebileceğimiz otel, Veni Vidi Dormi. Zeynep Kamil Mahallesi'nde bulunan bu tesis, ahşap yapısıyla oldukça otantik bir mekana sahip. Veni Vidi Dormi, Harem Otobüs Terminali'ne yalnızca 1 km uzaklıkta bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise 32 km mesafede.

Konumunun da elverişli olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda kahvaltının verildiği bu tesiste, dilerseniz yemek hazırlayabileceğiniz mutfaklar var mevcut.

Üsküdar'a nasıl gidilir?

Üsküdar'a ulaşmak için öncelikle İstanbul'a gelmelisiniz. İstanbul içinden Üsküdar'a şehir içindeki toplu taşıma araçlarıyla ya da özel aracınızla kolayca ulaşmanız mümkün. Anadolu Yakası'nda Üskudar'a, Gebze-Harem dolmuşlarıyla ya da Kadıköy'den kalkan dolmuşlarla oldukça kolay bir şekilde ulaşmak mümkün.

Reklam
Reklam

Avrupa Yakası'ndan ise Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş vapurlarıyla kolayca gidebilirsiniz. Eğer İstanbul'a hava yolu ile gitmek isterseniz de Atatürk Havalimanı'nı ya da Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanabilirsiniz. Bunun haricinde şehre sık sık otobüs seferleri bulunuyor.

Üsküdar'a ne zaman gidilir?

Üsküdar, her mevsim gidebileceğiniz bir yer. İstanbul'un her mevsim ayrı bir güzel olduğu düşünüldüğünde, Üsküdar'a da gideceğiniz her zaman farklı bir güzelliğiyle görmeniz çok muhtemel.

Üsküdar'da nereden alışveriş yapılır?

Üsküdar ve çevresinde alışveriş yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Bunların haricinde eğer hediyelik eşya almak isterseniz gezeceğiniz turistik bölgelerin çevresindeki dükkanlarda, sevdiklerine dilediğiniz hediyeyi satın alabilirsiniz.

Üsküdar’da ne yenir?

Kanaat Restoran

Üsküdar'da birbirinden leziz yemekleri yiyebileceğiniz pek çok restoran mevcut. Özellikle 'ben gurme lezzetlere düşkünüm' diyorsanız Kanaat Restoran sizin için doğru bir seçim olabilir. Gerek zeytinyağlıları, gerek etli yemekleri, gerekse tatlıları oldukça lezzetli olan bu restoranda keyifli bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

İsmet Baba Restaurant

1951 yılından beri hizmet veren İsmet Baba Restaurant, Üsküdar'da yemek yiyebileceğiniz eşsiz mekanlardan bir tanesi. Denizin tam üstünde bir meyhane olan bu restoran, benzersiz mezeleri ve keyifli ortamıyla nam salmış durumda adeta. Kesinlikle burada yemek yemenizi ve manzaranın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Kız Kulesi Restaurant

Eğer fiyat konusunda herhangi bir kısıtlamanız yok ise kesinlikle size bu mekanı önerebiliriz. Kız Kulesi'nde bulunan Kız Kulesi Restaurant,

her şeyden önce hoş ambiyansı ve muhteşem manzarasıyla misafirlerini büyülüyor. Öyle ki yemek yiyeceğiniz bu mekana ulaşımınız bile oldukça enteresan ve eğlenceli. Mekana tekne ile ulaşıyorsunuz.

Lezzetler konusunda da mekan oldukça başarılı. Oldukça geniş ve çeşitli bir menüsü bulunan bu restoranda ne denerseniz deneyin, fazlaca keyif alacağınızı söyleyebiliriz. Bunun haricinde dilerseniz restorana sadece kahvaltı için de gidebilirsiniz. Kahvaltı hizmeti de oldukça güzel diyebiliriz.

Üsküdar'da hava durumu

Üsküdar iklimi, İstanbul ikliminden çok büyük bir farklılık göstermez. İklimin bir geçiş ve ılıman iklim olduğunu söyleyebiliriz. Yaz ayları sıcak ve nemli, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçer. Zaman zaman kar yağışı da görülebilir. Yaz aylarının ortalama sıcaklığı 23 derece. Kış aylarının ortalama sıcaklığı ise 5 derece.

Reklam
Reklam