Üsküdar'da resmi geçit töreni

İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet'in 81. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Üsküdar sahilde, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Kaymakam Saffet Karahisarlı ve askeri yetkililer ile öğrencilerin katıldığı bir resmi geçit töreni düzenledi.

İstanbul'da, bir haftadır devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, büyük bir coşku ile devam ediyor. Cumhuriyet'in 81. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde bu sabah Üsküdar sahilde de bir tören düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Kaymakam Saffet Karahisarlı ve askeri yetkililerin katıldığı, çok sayıda vatandaşın izlediği bando eşliğindeki resmi geçit töreninde, öğrencilerin protokolü selamlamasının ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Törene katılan Balıkçılar Kooperatifi Derneği de denizden destek verdi.

Reklam
Reklam

Bu ülkenin kolay kazanılmadığını söyleyen Karahisarlı, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize minnettarız. Gençlerimiz ülkesine daha fazla sahip çıksın. Nasıl demokratik bir ortamda yaşadığımızı görerek, ülke için daha birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Atatürk'ün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımalıyız" dedi.

Tören, resmi geçit ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.