Üsküdar'da sahilde yürürken denize düştü

İstanbul Üsküdar'da sahilde yürüyüş yapan Hatice Demir bir an dengesini kaybederek denize düştü. Genç kadın son anda kurtarıldı. Yaşanan anlar saniye saniye kaydedildi.

Üsküdar sahili öğle saatlerinde korku dolu dakikalara sahne oldu. Kız Kulesi'nin karşısında, 23 yaşındaki Hatice Demir, dengesini kaybederek denize düştü. Yüzme bilmeyen genç kadının imdadına, olay yerinin yanında bulunan minibüs durağındaki şoför Salim Göber ile balıkçı arkadaşı yetişti. Göber ve arkadaşı Demir'i su yüzeyinde tutarak boğulmasını önledi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler Hatice Demir'i olay yerinden alarak Harem'deki Kıyı Emniyeti İstasyonu'na götürdü.

Reklam
Reklam

Hatice Demir daha sonra ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hatice Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'BATMAK ÜZEREYKEN KURTARDIK'

Genç kızı kurtaran Salim Göber, “Buradan sesleri duyduk. Millet toplanmış orada. Bir arkadaş koşarak geldi. 'Birisi boğuluyor' dedi. Ben hemen atladım. Balıkçı bir arkadaş var, o da geldi. İkimiz beraber çıkardık. Sahil güvenliği bekledik. O da geldi, aldı işte. Yüzme bilmiyordu. Son anlarında batmak üzereyken yetiştik. Durumu iyi. Biraz korkmuştu tabi. Su yutmuştu. Ekipler geldi, aldı. Durumu iyi” şeklinde konuştu.

AA/İHA