Üsküdar'da "Sahne Kadınların" Projesi

İSTANBUL (A.A) - Üsküdar Belediyesi'nin kadınlara yönelik başlattığı "Sahne Kadınların" projesi kapsamında, 3 ay tiyatro eğitimi alan kadınlar, "Gülbahar'ın Baharları"

İSTANBUL (A.A) - Üsküdar Belediyesi'nin kadınlara yönelik başlattığı "Sahne Kadınların" projesi kapsamında, 3 ay tiyatro eğitimi alan kadınlar, "Gülbahar'ın Baharları" adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tiyatro Greyfurt işbirliği ile oyuncusundan ışıkçısına, yazarından yönetmenine kadar tamamen tiyatroya gönül veren kadınlardan oluşan "Sahne Kadınların" projesinin, Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın isteğiyle hayata geçtiği belirtildi.

Başvuruların değerlendirilmesi sonrası seçilen 16 yaş üzerindeki kadınların, haftada 2 gün olmak üzere 3 ay süreyle tiyatro eğitimi aldıkları ve ilk oyunları "Gülbahar'ın Baharları" oyununu sahneleyecekleri kaydedilen açıklamada, bugüne kadar örgüsüyle, yemek pişirmeyle, çocuk bakımıyla uğraşan, evini süpüren amatör kadın oyuncuların artık sahnelerin tozunu yutacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, kurs süresince kadınların yeteneklerine göre oyunculuğun yanı sıra ışık ve dekor gibi alanlarda da eğitim aldıkları belirtilerek, bir kadının doğumundan yaşlılığına kadar bütün evrelerinde karşılaştığı sorunların esprili bir dille anlatıldığı oyunun her kesimden kadının sorunlarını dile getirdiği kaydedildi.

Yönetmenliğini Betül Zarifoğlu ve Zehra Şahin'in üstlendiği, yazarlığını ise Sümeyye Karaarslan'ın yaptığı oyunun, 14, 15 ve 16 Haziran tarihlerinde Altunizade Kültür Merkezi'nde sahneleneceği bildirildi.

Muhabir: Filiz Kınık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: