Uslu’dan Sultan Ana’ya Ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Muharrem ayı nedeniyle Alev-i Bektaşi...

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Muharrem ayı nedeniyle Alev-i Bektaşi geleneğinin önde gelen kanaat önderlerinden Sultan Kümbet’i (Ana) ziyaret etti.

Sultan Ana Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sultan Kümbet’i evinde ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Kümbet’le birlikte oruç açtı. Uslu, ayrıca derneğin çalışmaları hakkında Kümbet’ten bilgi aldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarete konuşan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Muharrem ayının Aşure gününün eda edildiğini belirterek, inananlar, canlar ve yananların matemlerini yaslarını bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bugünün bir olma, iri olma, diri olma günü olduğunu vurgulayan Uslu, “Bu vesile ile Sultan ana’yı ziyaret etmek, dualarını almak istedik. Toplumsal dinamik önderlerinin toplumun bir ve beraber tutulması, bir arada olunması noktasında önemli sorumlulukları var. Toplumun çimentosu olan bu insanların, kurumların yaşaması gelecek nesillere taşınması noktasında Alevi-Sünni ayırt etmeksizin bu milletin insanlarını bir ve beraber tutan aynı bayrağın altında tutan bu yüce gönül insanlarının her daim hizmetlerinde bulunmak bizim boynumuzun borcudur. Bu ülke insanları bir toprağın, bir ananın evlatlarıdır. Bir elin parmakları gibi birbirine yakındır. Bizim kardeşlik duygularımızı istismar ederek aramıza fitne ve fesat sokmaya çalışanlar olacaktır bunlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Ele ele vererek tek yürek yek vücut olup birliğimize kast edenlerin, kardeşliğimizi bozmaya çalışanların oyunlarını hep beraber bozacağız” dedi.

Sultan Ana Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sultan Kümbet ise AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Mutluluğumuz beraberliğimiz ömür boyu daim olsun. Biz hepimiz kardeşiz. Devletimizden, milletimizden memnunuz. Allah nice Muharrem aylarına kavuşturmayı nasip etsin. Sayın Salim Uslu’nun ziyaretinden memnun oldum. Evimiz sevgi muhabbeti ile doldu. Fakirhanemizi onurlandırdı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: