Üst Rütbeli Askerlerin Isimleri Müşteki Ve Mağdur Bölümünde Yer Aldı

İzmir'de, kadınları kullanarak tehdit ve şantajla askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme davasına devam...

İzmir'de, kadınları kullanarak tehdit ve şantajla askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme davasına devam edildi. Duruşmada aralarında yüksek rütbeli asker, bürokrat ve MİT mensuplarının da bulunduğu 196 müşteki ve 831 mağdurun isimleri ile suç örgütü üyelerinin bu kişiler hakkında topladığı bilgiler iddianameden okundu. Bazı mağdur ve müştekilerle ilgili örgütün arşivi Pandora'da görüntü, fotoğraf ve dinleme kayıtlarının olduğu belirtildi. Müşteki ve mağdurlar arasında emekli Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, eski Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Tuğamiral Hakan Eraydın'ın isimleri de yer aldı.

Reklam
Reklam

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen askeri bilgi ve belge temin etme davasının üçüncü haftasının ikinci gününde, TRT spikerleri Murat Can Canbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi. Suç örgütü üyelerinin, aralarında çok sayıda asker, devlet memuru ve MİT mensubunun da bulunduğu 196 müşteki ve 831 mağdurla ilgili topladığı bilgilerle bu kişilerle ilgili yaptığı çalışmalar okundu. Elebaşılık zanlısı Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen "Pandora" veri tabanında yapılan incelemelere göre suç örgütünün hedefine aldığı kişilerle ilgili çeşitli çalışmalar yaptığı, özellikle kadın zaafı olan kişileri hedefine koyduğu, bu kişilerin müstehcen görüntülerinin şantaj amacıyla gizlice çekilerek bu yönde kullanıldığının anlaşıldığı iddianameden okundu. İddianamenin müşteki ve mağdurlar bölümünde, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay tarafından açığa alınan ve Balyoz davasında ceza alan emekli Tümgeneral Helvacıoğlu ile 2009 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa eden Hava Pilot Tümgeneral Şanlı'nın isimleri de yer aldı. Yine Balyoz davasında hüküm giyen Tuğamiral Ünsal ve Tuğamiral Eraydın ve kızı Cansu Eraydın da örgüt tarafından fişlenen isimler arasında bulunurken örgütte, Cansu Eraydın'ın telefon görüşmesinden alındığı değerlendirilen ses kaydının ele geçirildiği bildirildi. CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu'nun ismi de iddianamede mağdurlar arasında yer aldı. Coşkunoğlu'nun, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Uşak'taki belediye seçimine ilişkin söylediklerinin yer aldığı ve ortam dinlemesine ait olduğu değerlendirilen ses kaydının, bir sabit disk içinde kayıtlı halde ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Askerî yargının ve GATA'daki personelin, suç örgütünün en önemli hedefleri arasında olduğu ileri sürülen iddianamede çok sayıda hakim, savcı ve askerî tabiple ilgili kişisel verilerin kaydedildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

İddianamenin bin 435. sayfasında, duruşmaya öğle arası verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: