Üç gün art arda polis memurlarına saldırı! Gaziantep ve İstanbul'dan sonra bugün de Konya: Çatışma görüntüleri ortaya çıktı

Dün İstanbul'da, bugünse Konya'da polislere saldırıldı! Beyoğlu'nda bir saldırganın polis memuruna arkadan bıçakla saldırdığı görüntüler infial yaratmıştı. Benzer haberler bugün de Konya ve Gaziantep'ten geldi. Konya'da kavga ihbarına giden polis ekibinden bir polis memuruna bıçaklı saldırı gerçekleşti. Polis memurunu 7 bıçak darbesiyle yaralayan saldırgan, ekipteki bir başka polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Gaziantep'te de 11 Ekim'de polise saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Bugün Selçuklu'da sinir krizi geçirdiği ve ailesine saldırdığı iddia edilen eli bıçaklı şahıs için ihbarda bulunuldu. Saldırgan şahıs olay yerine gelen polislerden birine bıçakla saldırdı. Gaziantep'te ise cuma günü polise saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Böylece üç farklı ilde üç gün üst üste polislere saldırı gerçekleşmiş oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da Konya'daki saldırı üzerine açıklama geldi.

'SİNİR KRİZİ GEÇİRİYOR' DENEREK İHBARDA BULUNULDU

Konya'daki olay, saat 11.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Bayramoğlu Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sinir krizi geçiren bir kişi için sağlık ekibi talebinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

POLİS MEMURUNU SIRTINDAN BIÇAKLADI

Elinde bıçak olan ve ailesine de saldırdığı iddia edilen şahsın alınması için adrese polis ekibi istendi. Polislerin saldırgana müdahale ettiği sırada şahıs bir polis memurunu sırtından bıçakladı.

YARALANAN POLİS MEMURUNUN EKİP ARKADAŞI SALDIRGANI VURDU

Bunun üzerine yaralı polis memurunun ekip arkadaşı şüpheliyi vurarak etkisiz hale getirdi.

İKİSİ DE HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralı polis memuru olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı şüphelinin ise ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

BAKAN YERLİKAYA: KAHRAMAN POLİSİMİZ 7 BIÇAK DARBESİYLE AĞIR YARALANDI

Olayla ilgili sosyal medya açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımında şunları kaydetti:

"Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir.

Reklam
Reklam

29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır.

SALDIRGAN SUÇ ALETİYLE YAKALANDI

Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır.

Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum."

POLİSE BİR SALDIRI DA GAZİANTEP'TE

Gaziantep'te ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri ile teslim olmak istemeyen şüpheli arasında silahlı çatışma çıktı. Yaralananın olmadığı olay anları kameraya yansırken şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Olay, 11 Ekim 2024 tarihinde Gaziantep'te meydana geldi. İddiaya göre, bir hırsızlık ihbarı üzerine belirlenen adrese giden polis ekipleri, kaçmaya çalışan şüpheli şahsa 'teslim ol' çağrısında bulundu. Polisin çağrısına olumsuz cevap veren şüphelinin silah çıkarması üzerine polis de aynı şekilde karşılık verince polisle şüpheli arasında silahlı çatışma çıktı.

Reklam
Reklam

POLİSLE ŞÜPHELİNİN ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA

Yaralanan kimsenin olmadığı olay anları ise binadaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, binaya giren şüpheli şahsa polisin teslim ol çağrısında bulunması ve bu sırada asansöre yönelen şahsın silah çıkarması ile polisle aralarında çatışma yaşanması yer aldı.

Olay sonrası çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli şahsın gözaltına alındığı belirtildi.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE DE POLİS BIÇAKLANMIŞTI

Dün de yine saat 11.00 sıralarında Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi üzerinde duran bir polis memuruna O.I. (34) isimli şahıs yavaşça yanaşarak bıçakla saldırmıştı. Şahıs, saldırı sonrası olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı.

Yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis memurunu arkadan yaklaşarak bıçaklayan şüpheli O.I'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. O.I, Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Reklam
Reklam

(İHA-AA)Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: