Ustalardan kursiyerlere oyunculuk dersi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Karagöz Sinema Atölyesi’, ‘Yazıldıysa Bozulmaz’ adlı oyunun oyuncuları Serhat Özcan,...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Karagöz Sinema Atölyesi’, ‘Yazıldıysa Bozulmaz’ adlı oyunun oyuncuları Serhat Özcan, Pelinsu Pir, Celal Tak, Can Kahraman ve Ayberk Atilla’yı kursiyerlerle buluşturdu.
Büyükşehir Belediyesi, ‘Sinemaya Seyirci Kalmayacağız’ fikrinden hareketle hayata geçirdiği ‘Karagöz Sinema Atölyesi’nde ünlü oyuncuları da ağırlamaya başladı. Meraklılarına sinema sektörüyle ilgili teorik ve pratik bilgiler vererek, seyirci kalitesini artırmayı hedefleyen ve sinemaya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sunan atölyeye katılanlar, ünlü sanatçılardan meslekleriyle ilgili bilgiler aldı.
Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere katılan kursiyerler, Merinos AKKM’de sahnelenen ‘Yazıldıysa Bozulmaz’ adlı oyunun oyuncuları Serhat Özcan, Pelinsu Pir, Celal Tak, Can Kahraman, Ayberk Atilla, Oya Semerci, Zeynep Coşkun, Okan Yahşi ve Osman Karagöz ile oyun öncesinde bir araya geldi. Sanatçılara, merak ettikleri soruları soran kursiyerler, sanatçıların oyunculukla ilgili samimi açıklamalarını da ilgiyle dinledi. Kursiyerler, keyifli sohbetin sonunda sanatçılara alkışlarıyla teşekkür etti.
Sanatçılar da Bursa’da gerçekleştirilen eğitim programının genç sanatçı adaylarının ve kaliteli izleyicinin yetiştirilmesi adına çok önemli olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ni anlamlı projeden dolayı tebrik etti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Karagöz Sinema Atölyesi’ ile sinemaya gönül verenleri bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Karakoç, atölye çalışmasının önemini vurgularken, "Biz burada sanatçılar yetiştirelim istiyoruz. Artık insanların sanatla ilgilenmek için İstanbul’a gitmelerini istemiyoruz. 9 hafta sürecek kurslarda temel eğitimleri aldırmayı hedefliyoruz. Bursa’nın sanatta, kültürde ve medeniyette daha iyi noktaya gelmesi için çabalamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz