Üstü açık Lamborghini Aventador!

Lamborghini Aventador’un yeni üstü açık Roadster modeli tasarımıyla büyülüyor Dünyanın en egzotik spor otomobillerinden birini daha da egzotik hale nasıl getirirsiniz?

Tabii ki üstünü açarak. Lamborghini de tam olarak bunu yapmış ve Aventador modelinin üstünü çıkarmış. Firmanın en yeni modeli olan Aventador Roadster, zerafet ve agresif tasarımı bir araya getirmek konusunda oldukça başarılı.

Lamborghini Aventador Roadster, Coupe modelinden sonra ikinci Aventador modeli. Aynı zamanda firmanın Roadster geleneğinin de devamı. Zira firma bundan önceki Gallardo ve Murcielago modelleri için de Roadster versiyonları üretmişti. Aventador Roadster’ın gelişiyle birlikte de Murcielago Roadster emekliye ayrılmış oluyor.

Reklam
Reklam

Ortadan motorlu bir araç olması sebebiyle Aventador’un tavan bölümü çok geniş değil. Motor bölümünün üstünü açık tutmak isteyen Lamborghini bu bölümü kabine dahil etmiyor ve böylece çok daha küçük bir tavan elde ediliyor. Fakat tavanın küçük olması üstü açık versiyonu üretirken kolaylık sağlamamış. Lamborghini mühendisleri aracın arka bölümünde birçok değişiklik yapmış. Yolcu koruma demirleri, arka bölümdeki motor soğutma girişleri ve hareketli arka kanat Aventador’un üstü açık haline uyumlu olacak şekilde düzenlenmiş. Bunun yanında ön bölüm de elden geçirilmiş ve hava girişleri genişletilmiş. Bunun sebebi aracın üstü açıldığında hava akışının bozulması ve motora yeterince hava gitmemesi. Öndeki girişi artırıp bu sorunu çözmüşler.

Lamborghini Aventador Roadster’ın tavanı karbon fiberden üretilmiş. Böylece oldukça sağlam yapısına rağmen sadece 8 kilo ağırlığında olması sağlanmış. Üstelik yerinden çıkarılan tavanı yerleştirmek için ön kaputun altında bir alan da bulunuyor. Yani istediğiniz an tek başınıza 8 kiloluk tavanı söküp, ön bölümdeki bagaja yerleştiriyor ve yolunuza devam ediyorsunuz.

Reklam
Reklam

Güç ünitesinde ise bir değişiklik. Aventador Roadster da kardeşi Coupe gibi 6.5 litrelik V12 motordan güç alıyor. 691 beygir güç üreten (ki aracın kodu bu yüzden LP-700) motor Aventador’u 3 saniyede 0′dan 100km hıza çıkarıyor ve 349 km son hıza ulaşmasını sağlıyor.

Yeni bir model olduğu için Aventador Roadster’ın Lamborghini’nin çevreci silindir deaktivasyon ve start-stop gibi teknolojilerine sahip. Bu teknolojiler aracın yakıt sarfiyatını bir miktar düşürmeyi sağlıyor.

Lamborghini Aventador Roadster 2013 yılında yollara çıkacak. Fiyatı ise henüz açıklanmadı.
[

**
Resimleri görmek için buraya tıklayın

**](http://www.scroll.com.tr/96811/ustu-acik-lamborghini-aventador/)