Üstün yetenekli çocuklara özel sınıf

AB destekli "Ben de bir öğrenciyim" projesi çerçevesinde bir ilköğretim okulunda, üstün yetenekli çocuklar eğitim görüyor.

Tokat Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hayata geçirilen Avrupa Birliği (AB) destekli "Ben de bir öğrenciyim" projesi çerçevesinde bir ilköğretim okulunda oluşturulan 2 özel sınıfta, üstün yetenekli çocuklar eğitim görüyor. Tokat Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdullah Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi amacıyla açtığı hibe programı kapsamında üstün yetenekli öğrencilere yönelik olarak "Ben de bir öğrenciyim" projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bu projelerinin, üstün yetenekli çocuklara yönelik olarak AB tarafından kabul edilen ilk ve tek proje olduğunu belirten Taştan, projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'e teşekkür etti. Bu projeyle, Türkiye'de okul öncesi üstün yetenekli öğrencilere yönelik uygulanabilecek bir eğitim modeli geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Taştan, "Üstün yetenekli çocuklar, zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi ve akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösterdiler" diye konuştu. Üstün yetenekli çocukların, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar olduğunu ifade eden Taştan, "Çünkü onlar, diğer yaşıtlarından daha fazla ayrıntılı ve derinlemesine bilgi öğrenmek isterler. Bu çocuklar, bir veya birden çok alanda üstün veya özel yeteneğe sahiptir. Takvim yaşlarının üzerinde bir gelişim düzeyi sergiler ve yaşıtlarına göre daha gelişmiş oyunlarla ilgilenirler. Bu yüzden çocukların gelişiminde ve sosyalleşmesinde okul öncesi eğitim çok önemli ihtiyaçtır. Bu proje hibe programı kapsamında kabul edilen üstün yeteneklilere yönelik, ilk ve tek projedir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bu proje ile üstün yetenekli çocukların, yetenek alanlarının geliştirilmesinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerini de sağlayarak tüm özelliklerini bir bütünlük içinde değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Taştan, şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını, düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri bizim en büyük kazanımlarımızdan olacaktır. Hazırlanan bu proje ile Tokat ilinde bulunan tüm okul öncesi öğrencilerinin tanılaması yapıldı. Yapılan tanılama sonucunda belirlenen 40 öğrencinin velileri ile görüşüldü. Bu öğrencilerin özellikleri ve ailelere düşen görevler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bu bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğiz. "
-29 ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLİYOR-

Proje kapsamında Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu işbirliğiyle okul öncesi çağındaki üstün yetenekli çocuklar için 2 sınıf oluşturulduğunu anlatan Taştan, 4 Mart 2011 tarihinden itibaren sınıfın birinde 15, diğerinde ise 14 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Taştan, oluşturulan okul öncesi üstün yetenekli öğrenciler sınıflarında Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinin de etkinliklere katılarak, öğrencilerin zihinsel kapasitelerini geliştirme çalışmalarına destek verdiklerini ifade etti. Okul öncesi öğretmeni Şeyma Sucu ise öğrencilerle derslerde yaptıkları etkinliklerde daha çok hayal gücü, özgünlük, empati kurma, problem çözme ve deneyler üzerinde durduklarını belirterek, öğrencilerin çevre duyarlılığının artması için de dramlar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz