Üstündağ'dan taciz iddialarına yalanlama

ANKARA (İHA) - Milli Halterciler Şule Şahbaz, Sibel Şimşek ile Aylin Daşdelen'in 'Cinsel tacizde bulunmak, dövmek, ödül paralarını almak ve zorla doping ilacı içirmekle' suçladığı antrenör Mehmet Üstündağ, iddiaların yalan ve maksatlı olduğunu söyledi.

Bir gazetede bugün yer alan iddiaların ardından İHA muhabirine açıklamada bulunan Ankara Mamakspor ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Nurcan Taylan'ın antrenörü Mehmet Üstündağ, haberin yalan olduğunu belirterek, "Gazetede haberi okuduğumda şok oldum. Bu 3 sporcu 6 sene önce benden ayrılarak başka bir kulüple çalışmaya başladı. Nurcan'ın Atina Olimpiyatları'nda elde ettiğini başarının ardından böyle çirkin bir saldırının gelmesi beni üzdü. 3 sporcu ve onları yönlendiren idareci, bu çirkin olayı başlattı. Halteri kişisel çıkarları için çamura batırmaya çalışıyorlar. Bunlar kesinlikle asılsız olaylar ve suçlamalar" diye konuştu.
Şule Şahbaz, Sibel Şimşek ve Aylin Daşdelen'i 6 yıldır görmediğini söyleyen Üstündağ, "Bu insanlar Nurcan'ın başarısını çekemediler. Nurcan zirveyi hak etti. Bu sporcular ve haberi yapanlar hakkında yasal hakkımızı kullanıp dava açacağım. Sporcular 6 sene önce daha iyi imkanlar veren kulüplere gittiler, ama başarılı olamadılar. Nurcan'ın başarısını kıskandıklarından böyle bir karalama kampanyası başlattılar. Ben bu iddialar karşısında yüzümü Şule Şahbaz gibi kapatmıyorum. Benim alnım açık. Vicdanım rahat. Eğer böyle bir şey varsa neden 6 sene önce çıkıp da açıklamadılar" dedi.

Reklam
Reklam

Dünya Şampiyonu bayan milli halterci Esma Can'ın intiharı hakkında da değerlendirmede bulunan Üstündağ, bu sporcunun genetik olarak sara hastası olduğunu ve bunun otopsi sonucunda da raporlarla tespit edildiğini belirterek, bu sporcunun ölümünden kimsenin kendisini sorumlu tutamayacağını kaydetti.
Halter sporunda çok şeyin döndüğünü belirten Üstündağ, "Deşifre olduğum için çok üzgünüm. Ancak, vicdanım rahat. Ben bu sporcuları, çocukken ellerinden tuttum ve yetiştirdim. Kollarına altın bilezik taktım. Ben onları her türlü kötü ortamdan kurtarmak için peşlerinden koştum. Belli bir yere getirdim. Para kazandırıp, şöhret olmalarını sağladım. Her şey dört dörtlüktü neden böyle bir olay oldu, anlamadım" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA YENİ SPORCULAR YETİŞTİRMEYECEĞİM, ANTRENÖRLÜĞÜ BIRAKABİLİRİM" Bu sporcular nedeniyle birçok kez bunalıma girdiğini de belirten Üstündağ, "Halter Federasyonu Başkanı, sporcuları biraraya getirebilirdi. Yapıcı olmadı. Tam tersine yıkıcı oldu. Eğer böyle bir olay vardı da neden zamanında laboratuvara gidip test yapmadılar. Son derece yanlış ve asılsız iddialar. Benim kişiliğime saldıran bir hareket. Bazı kavramlarını yitirmiş kişilerin saldırması. Şule Şahbaz'ın doping yaptığı belirlendi. Şimdi bu yaptığı anlamsız. Böyle duygu sömürüsü yapmanın bir anlamı yok. Halter camiasında herkes ile görüşsünler, beni sorsunlar, Nurcan'ı sorsunlar. Bu Türk halkına yapılan en büyük haksızlıktır. Emeğimi verdim. Herkes payını aldı, ama suçlanan ben oldum" dedi. Yaşanan bu olaylara çok üzüldüğünü belirten Üstündağ, bundan sonra yeni sporcular yetiştirmeyeceğini ve bu işi bırakabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan ise, bayan halterinin antrenör Mehmet Üstündağ ile başladığını belirterek, "Ben 10 sedir Mehmet Üstündağ ile çalışıyorum. Mehmet Üstündağ adıyla bayan halteri başladı. Bu insanlar 6 yıl önce kulüp değiştirerek Mehmet hocadan ayrıldılar. Bu çirkin olayın çıkması benim başarımın ardından oldu. 6-7 sene önce neredelerdi. 7 sene önce ne para kazandılar ki, 'Mehmet Üstündağ paralarını yedi' derler. Ben Anadolu kızıyım. Başarımızdan önce ahlakımız şerefimiz gelir. Bu suçlamaların tek nedeni benim şampiyon olmamla ilgili. Yeter artık benimle uğraşmasınlar. Olimpiyatlarda da benimle çok uğraştılar, onlara daha iyi çalışma imkanları tanındı. İnsanlar vicdanlarının sesini dinlesinler. 2008'e kadar çalışsınlar onlar da şampiyon olsunlar. Tek kelimeyle terbiyesizlik" diye konuştu.

Anrenör Mehmet Üstündağ'ın Avukatı Hayriye Çallı da, yasal yollardan haklarını arayacaklarını belirterek, yapılan suçlamaların ardından savunma haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bir gazetede bugün yer alan iddialar sonrasında Üstündağ'ın eski ve yeni sporcuları antrenör Mehmet Üstündağ'ı yalnız bırakmadılar. Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan, eski haltercilerden Hatice Demiröz ve Neslihan Demiröz, Üstündağ'ın evine gelerek kendisine destek verdiler.