"Usulüne göre sattık"

ANKARA (İHA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), hisselerinin bir bölümü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) bulunan İnter Yatırım'ın satışının tüm yazılı prosedürler dikkatle takip edilerek gerçekleştirildiğini açıkladı.

BDDK, devlet bakanlığından istifa ederek siyasi çalışmalarını yoğunlaştıran Kemal Derviş'in çalışma ofisi olarak kullandığı binanın sahibinin TMSF'den İnter Yatırım'ı satın alan işadamı Mehmet Nicati Yağcı'ya ait olduğuna ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Reklam
Reklam

"Bazı basın yayın organlarında İnter Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin satışı ile ilgili haberler üzerine Kurumumuzca aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Yüzde 20'si TMSF'nin mülkiyetinde bulunan İnter Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin bahse konu olan firmaya satışı, tüm yazılı prosedürler dikkatle takip edilerek, ihale koşulları titizlikle yerine getirilerek, 18 Mart 2002 tarihinde SPK'dan hisse devri izni alınarak, 15 Mayıs 2002 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İnter Yatırım A.Ş. yatırım bankası değil, bir menkul değerler şirketidir.
BDDK tüm işlemlerini, kanun gereğince hiç kimsenin aracılık ve ricasına izin vermeden hukuk devleti ilkesini, kanun hükümlerini, ülke yararını esas alarak sonuçlandırmaktadır. Haber ve yorumlarda kurumumuzun bu yaklaşımı dikkate alınarak yanlış anlamalara izin vermeyecek bir anlayış ve titizliğin gösterilmesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."