Utah, dört maç sonra kazandı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona 10 karşılaşmayla devam edilirken, milli basketbolcu Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, dört maçlık yenilgi serisine Golden State karşısında son verdi.

Dört maçlık deplasman serisinde galibiyet yüzü göremeyen Utah Jazz, kendi evi olan Energy Solutions Arena'da çıktığı ilk maçta Golden State Warriors'ı 104-100 yenerek galibiyetle tanıştı.

Utah Jazz'de Carlos Boozer attığı 25 sayının yanı sıra maç boyunca da 21 ribaunt toplayarak kariyer rekoru kırdı. Topladığı ribauntların 12'sini ikinci yarıda alan Boozer, 2001 yılından beri bir maçta 20 sayı ve 20 ribauntluk başarım sergileyen ilk Utah oyuncusu oldu. Utah'ta en son, 2001 yılı Aralık ayında Orlando Magic'le oynanan bir maçta 24 sayı, 20 ribauntluk başarım sergileyen Donyell Marshall bunu başarmıştı. Geçen yaz Golden State'den Utah'a gelen Derek Fisher attığı 19 sayı ve yaptığı 5 asistle galibiyete katkı sağlarken, Rus yıldız Andrei Kirilenko ise 12 sayı, 3 blokla karşılaşmayı noktaladı. Jazz, bu galibiyetle 67. maçında 44. galibiyetini alırken, Kuzeybatı yakasında Denver Nuggets ile aralarındaki 9 maçlık farkı da korudu. Batı Yakası 'play-off' sıralamasında ise dördüncü sırada bulunan Jazz, Houston Rockets'ın bir buçuk maç önünde yer alıyor.

Reklam
Reklam

Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle noktalayan Golden State'te Al Harrington 27 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Baron David ise 20 sayı, 7 asistle mücadele etti.

Mücadeleye ilk 5'te başlayan ve 27 dakikaya yakın süre alan milli basketbolcu Mehmet Okur ise karşılaşma boyunca pek fazla etkili olamadı. Mücadeleyi 5 sayıyla noktalayan Okur, tamamı savunma olmak üzere 4 ribaunt toplarken, 2 blok yaptı, 2 kez de top kaybetti. Okur, maçtan sonra eşi Yeliz'in doğum sancıları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrenince apar topar salondan ayrıldı. Mehmet Okur, maç boyunca eşi ve ailesinin tribünlerde olmaması nedeniyle büyük tedirginlik yaşadı.

Ancak, Utah Jazz yöneticilerinin devreye girmesi ve ailesiyle telefonla görüşmesinden sonra rahatlayan Mehmet Okur, karşılaşmanın tamamlanmasını bekledi ve daha sonra hemen hastanenin yolunu tuttu.