Utso Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İçin Hazırladığı Projeyi Tanıttı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II) kapsamında “Almanya-Türkiye arasındaki...

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II) kapsamında “Almanya-Türkiye arasındaki Mesleki Eğitim için Köprüler” adlı proje hazırladı. 400 bin TL’lik projenin hibe destek almaya hak kazandığını bildiren UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, projenin 12 ay süreli olduğunu bildirdi.

UTSO tarafından hazırlanan ve AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II), "Oda/Borsaların Avrupa-Türkiye Pozitif Gündemine Katkıları Oda Ortaklıkları Hibe Programı kapsamında hibe destek almaya hak kazanan “Almanya-Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler” adlı proje düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. UTSO toplantı salonundaki tanıtım toplantısına; UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İş Kur İl Müdürlüğü yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri proje ortakları olan Köln Ticaret Odası’ndan Alexander uhr, Münih Ticaret Odası’nı temsilen Jörg Engelmann katıldı. 400 bin TL tutarındaki projenin 12 süreceğini ifade eden UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, amaçlarının mesleki eğitimde Almanya’nın birikimlerinden faydalanmak olduğunu söyledi. Proje bedelinin yüzde 90’ının AB hibe programları tarafından karşılanacağını ve Afyonkarahisar, Kütahya, Gediz ve Simav Ticaret Odalarının da projeye iştirakçi olarak katılacağını anlatan Mustafa Kuvvet, Uşak Üniversitesi, İş Kur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden teknik destek alacaklarını da bildirdi.

Reklam
Reklam

UTSO tarafından yazılan projenin mesleki eğitimdeki aksaklıkları gidererek sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara elemanı yetiştirmek olduğunu da ifade eden Mustafa Kuvvet, “Almanya’nın Köln ve Münih ticaret odaları ile ortaklaşa yürüteceğimiz projeyi önemsiyoruz. Almanya’daki mesleki teknik liselerini inceleyeceğiz. Oradaki güzel örnekleri burada uygulamaya çalışacağız. Çünkü ülkemizdeki mesleki teknik liselerimizin durumu pek iç açıcı değil. Almanya AB’deki krize rağmen bu konuda başarılı bir uygulama yürütüyor. Amacımız bu başarılı uygulamayı örnek alarak bölgemizde de modern mesleki teknik eğitim veren bir yapı oluşturmak. Proje süresince üniversite, milli eğitim ve iş kur gibi kurumlardan destek alacağız. Onlarla işbirliği içerisinde çalışacağız. Projenin başarıya ulaşacağını umut ediyoruz” dedi.

SANAT OKULU AÇILACAK

Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Rifat Hisarçıklıoğlu’nun geçen Ramazan ayında kente yaptığı ziyaret esnasında gündeme gelen sanat okulu kurmak için yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini de bildiren Mustafa Kuvvet, “TOBB başkanımız ilimizi ziyaret ettiğinde biz talep emiştik. Sayın başkanımız bize söz vermişti. O tarihten bu yana yaptığımız çalışmalar sonucu ilimize sanat okulu kazandıracağız. Mart ayında sanat okulu için protokol imzalayacağız. Açılacak okul ara eleman sıkıntısını sona erdirecek. Uşak sanayisinin en büyük sorunlarından biri olan ara eleman sıkıntısı bu sayede azalacak. Üniversitemiz ile de bu konuda işbirliği içerisindeyiz. Onlarda Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açtı. Yapılan bu girişimler kent sanayisine katkı sağlayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise projenin başarıya ulaşacağına inandıklarını ifade ederek sanayi-üniversite işbirliğine önem verdiklerini söyledi. Proje ortaklarından köln Ticaret odası Temsilcisi Alexander Uhr de projenin tüm paydaşlar için faydalı olacağına inandıklarını belirterek Almanya’nın mesleki eğitimdeki uygulamalarının Uşak’a rehber olabileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz