Utso Üyelere Yönelik İş Güvenliği Eğitimleri Düzenleyecek

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, yeni çıkan yönetmelikler, kanunlar...

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, yeni çıkan yönetmelikler, kanunlar ile iş güvenliği ve iş sağlığı konularında üyelere yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı olarak Uşak’ta firmaları denetleyecek olan iş müfettişleri UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet’i ziyaret etti. İş sağlığı ve güvenliği ekibi ve işin yürütülmesi ekibi olarak ikiye ayrılan heyet il çapında yapacakları denetimler ile ilgili Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet’e bilgi verdi.

Reklam
Reklam

İş sağlığı ve güvenliği denetlemesinden sorumlu Proje Koordinatörü Sinan Çörekli, bir yıl boyunca Uşak’ta olacaklarını ve eski denetlemelerden daha farklı denetleme yapacaklarını ifade etti. Denetlemelerin günlük olmayacağını da söyleyen Çörekli, risk tespitleri yapılacağını ve uzun süreli denetim gerçekleştireceklerini söyledi. Sorumlu Proje Koordinatörü Mehmet Erol ise ekip olarak fazla çalışma ücretleri, yıllık izinler ve yasal mevzuatın ön gördüğü diğer sosyal durumlar hakkında denetlemeler yapacaklarını anlattı.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ise haksız rekabetin önlenmesi, kayıtdışı ile mücadele ve kanunlara uygunluk açısından denetimlerin önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Kuvvet, “Odamıza firma denetlemelerinizde talep ettiğiniz genel şartları belirtirseniz, bizde üyelerimize konu hakkında bilgi veririz. Böylelikle hem sizlerin işine yardımcı oluruz hem de üyelerimize hazırlıkları konusunda yol gösterici oluruz. Oda olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda temel eğitimler düzenlemeye başlayacağız. Yeni kanunları yakından takip ediyoruz ve üyelerimize düzenlediğimiz toplantı ve eğitimlerle yol gösterici olmaya çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: