Ütü yapmayı daha pratik hale getirmenin yolları

İtiraf edelim; ütü yapmayı sevmiyoruz. Biriken çamaşırlar, açılması zor kırışıklıklar, sıcak hava, uzun süre ayakta kalmak bakıldığında hiç de sevimli değil evet. Ama hem düzgün giyinmek, hem dolaplarda kıyafetlerin daha az yer kaplaması, hem de satın aldığımız ürünleri daha sağlıklı ve uzun süre kullanabilmek için ütü yapmak zorundayız. Öyleyse bunu daha pratik ve keyifli hale getirmenin yollarını bulmakta fayda var. Biz bulduk, hayata geçirmesi size kaldı;

Kıyafetlerinizin etiketlerini okuyun

Her giysinin ütü ayarı farklıdır ve kıyafet etiketlerinde nasıl yıkanması gerektiği kadar nasıl ütülenmesi gerektiği de yazar. Giysilerinizde parlama, yanma gibi şeyler olmasını istemiyorsanız etiket talimatlarını ütü sırasında mutlaka uygulayın.

Ütü masasının boyunu ayarlayın

Ütü bittiğinde omuz, sırt, bel ağrısı çekmek istemiyorsanız ütüye başlamadan önce mutlaka masanın boyunu kendi boyunuza göre ayarlamalısınız. Çok eğilmenizi gerektirmeyecek ideal pozisyonu bulmalısınız. Karın hizası rahat etmenizi sağlar. Eğer yaz mevsiminde ütü yapıyorsanız daha serin olan akşam saatlerini tercih edebilir, balkon ya da cam kenarı bir yere konuşlanabilir, varsa klimaya yakın bir yerde de ütü yaparken serinleyebilirsiniz.

Ütülenecekleri gruplandırın

Ütülenecekleri gömlek, tişört, pantolon, etek, çarşaf gibi ürün gruplarına ayırın. Hepsinin ütüde istediği incelikler farklı. Aynı grup kıyafetleri sırasıyla yaptığınızda çok daha hızlanacaksınız.

Kırışıklıkları açmak için;

Bunun için tabii ki ilk yapmanız gereken buhar gücü yüksek ve bileğinizi yormayacak kadar hafif bir ütüye sahip olmanız. Ceketleri ütülerken askıya asıp sadece üzerine buhar vermeniz yeterli olacaktır. Fırfırlı kıyafetleri ütülerken, fırfırları tek tek açın ve aşağıdan yukarıya doğru ütüyü sürün. Burada da güçlü buhar fazlasıyla işe yarayacaktır. Ütü sona erdikten sonra kıyafetleri hemen asmak kırışmaması için iyi bir çözümdür.

Philips Ütü sizin yerinize her şeyi düşünür

Keşfemek için tıklayın.