UÜ Hukuk Fakültesi'nde Ilk Mezuniyet Sevinci

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın 2007 yılında yaptığı 4,2 milyon TL bağışla kurulan ve 2008'de Uludağ Üniversitesi'nin

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın 2007 yılında yaptığı 4,2 milyon TL bağışla kurulan ve 2008'de Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi'nde eğitime başlayan Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Asım Kocabıyık, törende yaptığı konuşmada, eğitim konusunun Türk milletinin en önemli konusu olduğunu belirterek, bir ülkede eğitim arttıkça insanların daha fazla medeniyete daha sahip olduklarını söyledi.

Hukuk Fakültesi'nin bugün ilk mezunlarını verdiğini ifade eden Kocabıyık, "Yeni mezun arkadaşlara bazı haberler vermek istiyorum. UÜ Hukuk Fakültesi'nin belirleyeceği bir mezunumuza doktora bursu ile 10 mezunumuza yurt dışında 3 aylık staj imkanı sağlayacağıma söz veriyorum. Eğitime katkıyı vatandaşlık borcu olarak biliyorum. İyi eğitilmiş kuşaklar olmadan ülkemizin kalkınmasının mümkün olmayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, öğrencilerin 4 yıl gibi uzun bir eğitim döneminden sonra hak ederek bu diplomaları aldıklarını belirtti. Dilek, "Bu durum bizler için büyük bir kazanımdır. Bu vesileyle fakültemizi Gemlik'e kazandıran Sayın Asım Kocabıyık'a da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Fakülte birincisi Fatma Nur Akgün de "Gün geçtikçe gelişeceğine ve yıllar içinde Türkiye'nin sayılı hukuk fakültelerinin arasında yer alacağına inandığımız fakültemize her aşamada destek veren çok değerli büyüğümüz Sayın Asım Kocabıyık'a tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, diplomalarını alan 35 öğrenci, mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak kutladı.

Törenine, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan ile Nurhan Kocabıyık, öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir : Gemlik / Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: