UÜ Kardiyoloji Ünitesi, hayırsever işadamı tarafından yenilendi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği, Yoğun Bakım Ünitesi ve Hemodinami Merkezi hayırsever işadamı İsmail...

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği, Yoğun Bakım Ünitesi ve Hemodinami Merkezi hayırsever işadamı İsmail Hakkı Yılmaz tarafından yenilendi.
Tıp Fakültesi’nde baştan aşağı yenilenen Kardiyoloji üniteleri, düzenlenen törenle açıldı. Törene, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, İşadamı İsmail Hakkı Yılmaz ve ailesi, öğretim üyelerinin yanı sıra yerel yöneticilerin temsilcileri ve işadamları katıldı.
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Aydınlar, Bursa olarak hayırseverlerin destekleri nedeniyle çok şanslı olduklarını vurguladı. Aydınlar, baştan aşağı yenilenerek son sistem teknolojiyle donatılan yoğun bakım, klinik ve hemodinami ünitelerinde çok daha iyi koşullarda ve daha çok sayıda hastayı tedavi etme imkânına kavuştuklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise ulusal akreditasyonla kalitesini belgelemiş olan kardiyoloji kliniğinin işadamı İsmail Hakkı Yılmaz tarafından yenilenmesiyle Bursa’ya da büyük bir hizmet yapıldığını ifade ederek teşekkür etti.
İşadamı İsmail Hakkı Yılmaz da kendisinin üzerine düşen bir görevi yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Tıp Fakültemiz, tüm birimleri içinde barındıran önemli bir sağlık kuruluşumuz. Bu hastaneyi ayakta tutmamız gerekir. Bizim desteklerimiz burada bitmeyecek, devam edecek. Başka işadamlarının bu hastaneye sahip çıkacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yenilenen birimlerin açılış kurdelesi kesildi ve konuklara donanımla ilgili bilgiler verildi.
Yılda 25 bin hastaya hizmet verilen Kardiyoloji Birimi'nde, baştan aşağı yenilenen 12 yoğun bakım, 30 klinik yatağı ve Hemodinami Ünitesi'nde yılda ortalama 2000 hastaya anjio ve benzeri girişimde bulunuluyor. Klinik bünyesinde her türlü girişimsel kardiyolojik müdahalenin yapıldığı 2 anjiografi cihazı, 4 ekokardiyografi cihazı ve 2 efor testi ve 2 anjio laboratuvarı yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz