UÜ Rektörü Dilek: Adalet ve şeffaflıktan taviz vermeyeceğiz

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 48 bin öğrenci, 5 bin akademik ve...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 48 bin öğrenci, 5 bin akademik ve idari personelle büyük bir eğitim kurumu olan üniversitede adalet ve şeffaflıktan taviz vermeyeceklerini söyledi.
Holiday In Otel’de düzenlediği basın toplantısında, 6 aylık görev süresini değerlendiren Rektör Dilek, ilginç açıklamalarda bulundu. Görev süresince adalet ve hesap verebilirlikten taviz vermeyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Dilek, her 6 ayda bir basın mensupları ve akademik kadronun karşısına çıkacaklarını söyledi. Yönetim anlayışlarında adalet, hesap verebilirlilik, şeffaflık ve hoşgörünün temel teşkil ettiğini kaydeden Dilek, geliştirdikleri ‘öneri merkezi’ ile öğrenci ve akademisyenlerin her türlü tavsiyelerini değerlendirmeye aldıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

"DERSLİKLERİMİZ ÇOK KÖTÜ DURUMDA"
Göreve geldikten sonra üniversitedeki bazı dersliklerin taşradaki bir ilköğretim okulundaki sınıflardan bile kötü durumda olduğunu göz yaşları içerisinde gördüğünü anlatan Dilek, “Manzarayı görünce gözlerim yaşardı, yüreğim burkuldu. İlim yuvasındaki derslikler çok kötü durumda. Bu konuyla ilgili olarak hemen 3,5 milyon liralık kaynak ayırdık. Yeni dersliklerin oluşması, mevcut dersliklerin projeksiyon, akıllı tahta, bilgisayar ve laboratuarlar için bu kaynağı kullanacağız. Öğrenci otomasyon sistemindeki sorunların yüzde 97’sini çözdük. Binalarımızın depreme dayanıklı olması için 20 milyon liraya ihtiyacımız var. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 4 milyon liralık kaynak sözü aldık. 26 ana binamızın depreme karşı korunaklı hale getirilmesi lazım. Gelecek parayla hemen bu işlere başlayacağız." diye konuştu.
Bilimsel üretkenliği de artırmayı hedeflediklerini belirten UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, makale ve atıf sayısının yanı sıra patent, faydalı model ve lisans sayısı gibi verileri de artıracaklarını söyledi. ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu’ yönergesinde ciddi değişiklikler yaptıklarına dikkat çeken Dilek, yeni ödül yönergesiyle bilimsel üretkenliği yüksek akademisyenleri kamuoyunda ön plana çıkarmak istediklerini açıkladı. Ödül için 2,5 milyon lira kaynak ayırdıklarını hatırlatan Rektör Dilek, ulusal ve uluslar arası ölçekte akreditasyon çalışmalarına da hız verdiklerini dile getirdi. Üniversite içerisinde bürokrasiyi azalttıklarına işaret eden Dilek, resmi yazışmalara da yeni düzenleme getirdiklerini vurguladı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle mühendislik fakültesi öğrencilerinin meslek liselerindeki atölyeleri kullandığını belirten UÜ Rektörü Kamil Dilek, sanayicilerle işbirliğine giderek uygulama imkanlarını artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz