Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyetini sürdüren Uludağ Teknoloji Geliştirme Merkezi Anonim Şirketi (ULUTEK AŞ)'nde öğretim üyeleri projelerini raflardan indirmeye başladı.
Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve Uludağ İhracatçılar Birliği ortaklığıyla 2005 yılında hizmete açılan ULUTEK AŞ, Ar-Ge yapan firmaların yeni ürünler geliştirmelerine yararken, meyvelerini vermeye başladı. ULUTEK’in, Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla düzenlediği, 'Projeniz Rafta, Fikirleriniz Lafta Kalmasın' adlı yarışmada, Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri yaptıkları projelerle birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini alırken, Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin de proje potansiyelini ortaya koydu.
Yarışmada, Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin projeye dönüştürdüğü fikirleri, işe yarar ürüne ve patente dönüşmeye başladı. 'Projeniz Rafta, Fikirleriniz Lafta Kalmasın' yarışmasında öğretim üyeleri, büyük başarı elde etti.
Jüri üyelerinin değerlendirmesinde, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cemal Çakır’ın ‘Optik Görüntüleme Yöntemi Kullanan Bir Parça Boyutlandırma Sisteminin Tasarımı ve Prototip İmalatı’ projesini birinci, yine Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Özcan Özdemir’in ‘Uludağ Üniversitesi’nin ve Bursa’nın ilk SAN-TEZ projesi patentli bir “flok iplik üretim makinesi”nin geliştirilmesi projesini ikinci, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Zeynep Kahveci’nin “Kişinin kendi damarından alınmış endotel hücresiyle kaplanmış yapay kalp kapakçığının uygulanabilirliğini ve yararlılığını” araştırdığı projesi üçüncü seçildi.
DİĞER ÖDÜLLER
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Özmutlu’nun ortağı bulunduğu Yöneylem Bilgi Sistemleri Ltd. Şti. de ULUTEK’te en fazla proje desteği alan 3. firma oldu. Özmutlu’nun firması, tekstil sektöründeki ürünlerden daha fazla getiri elde etmeye yönelik metodolojik çözümler üreten bir “Dokuma Kesme Yazılımı”nın yanı sıra hem endüstriyel işletmelerde ticari amaçlı olarak, hem de üniversitelerde akademik amaçlı olarak uygulanabilecek olan bir istatistiksel kalite kontrol ve veri analizi yazılımı geliştiriyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz