UÜ'de "Kuzguncuklu Fazilet" Oyunu Sahnelendi

Bursa Devlet Tiyatrosu, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı "Kuzguncuklu Fazilet" adlı tiyatro oyununu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür

Bursa Devlet Tiyatrosu, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı "Kuzguncuklu Fazilet" adlı tiyatro oyununu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Üniversite çalışanları ve öğrencilerin ilgi gösterdiği oyunda, Galip Erdal'ın yönetimiyle İkinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye'de geçen bazı olaylar işlendi.

Oyunu izleyen Prof. Dr. Müfit Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş sonrası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük yokluk ve acılar yaşandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Varlık Vergisi uygulamasının da o yıllarda yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Parlak, "Vergisini ödeyemeyenlerin Aşkale'ye sürgün edildiği o yıllarda, Kuzguncuklu Fazilet, fırsatçılık yaparak kazanç elde etmektedir. Kazanç için her yolu mubah bilen bu kadın, ne namuslu vergi tahsil memuru kocasını ne oğlunu ne de gencecik üvey kızını düşünür. Onun düşündüğü tek şey, vergisini ödeyemeyenlerin haraç mezat satılan mallarını ele geçirmektir" dedi.

Prof. Dr. Parlak, böyle güzel bir oyunun UÜ'de sahnelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tiyatro etkinliklerine devam edileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Kahrıman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: