UÜ'ye 5 Bin Metrekarelik Yeni Bina

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, "Son yıllarda yatırım önceliklerimizi eskiden yapılan binaların deprem güçlendirmelerine ayırıyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, "Son yıllarda yatırım önceliklerimizi eskiden yapılan binaların deprem güçlendirmelerine ayırıyoruz" dedi.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dilek, bir holding tarafından Görükle Kampüsü içinde yapılacak 5 bin metrekarelik "Tekstil Mühendisliği Bölümü" binası için düzenlenen protokol törenine katıldı.

Dilek, burada yaptığı konuşmada, söz konusu binanın 2 yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Binanın içinde, dershane, laboratuvar ve idari ofislerin yer alacağını belirten Dilek, "Binanın kullanılması için gerekli olan tüm malzemeler de söz konusu firma tarafından temin edilecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaynaklarıyla beraber güçlü bir üniversiteye sahip olduklarını anlatan Dilek, "Son yıllarda yatırım önceliklerimizi eskiden yapılan binaların deprem güçlendirmelerine ayırıyoruz. Yeni binalar yapma konusunda Bursa iş dünyasından büyük destekler geliyor. Bu desteklerden büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol, Prof. Dr. Dilek ile binayı yapacak holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün tarafından imzalandı. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve dekanlar katıldı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: