Üvey anne cinayetine 15 yıl hapis !‘

Suça Sürüklenen Çocuk üvey anne cinayetinden 15 yıl hapse çarptırıldı.

Suça Sürüklenen Çocuk üvey anne cinayetinden 15 yıl hapse çarptırıldı.Elazığ'da kendisiyle aynı yaşta olan 3 aylık hamile üvey annesi Derya Özkaran'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla, mahkeme kayıtlarında 'suça sürüklenen çocuk' olarak nitelendirilen 17 yaşındaki F.A.G., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ'da babası Ruhi Ayerdem'in dini nikahla yaşadığı 3 eşinden biri olan 3 aylık hamile üvey annesi 17 yaşındaki Derya Özkaran'ı geçen Mart ayında öldüren F.A.G., bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme kayıtlarına 'suça sürüklenen' çocuk olarak geçen ve 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası istemiyle yargılanan F.A.G.'nin duruşması yaşı küçük olması nedeniyle kapalı celse yapıldı.

Reklam
Reklam

Mahkeme, 'Kasten adam öldürme' gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdiği F.A.G.'nin cezasını 'suça sürüklenen çocuk' olması nedeniyle önce 18 yıla, daha önce hiç bir sabıkasının bulunmaması nedeniyle de 15 yıla indirdi.

Elazığ’ın Yurtbaşı beldesinde ikisi nikahsız 3 eşi bulunan 49 yaşındaki Ruhi Ayerdem; geçen yıl kendisinden 32 yaş küçük 17 yaşındaki Derya Özkaran ile birlikte yaşamaya başlayınca nikahsız eşlerden Songül Güngör’den olan oğlu F.A.G.; 15 Mart 2013 Cuma günü beldeye giderek maktul Derya Özkaran ile bilinmeyen bir nedenle tartışmış ve tartışmanın büyümesi üzerine üvey annesini av tüfeğiyle vurarak öldürmüş; ertesi gün de yakalanarak tutuklanmıştı.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: