UYAP'ın SMS ile dava takibi ilgi görüyor

Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında uygulamaya konulan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP)’ne göre kişi,...

Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında uygulamaya konulan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP)’ne göre kişi, artık bir SMS ile davasının hangi aşamada olduğunu öğrenebilecek. 4060 UYAP ‘haberin olsun’ servisine gönderilecek bir mesaj ile kişi hakkında açılan davalar veya devam etmekte olan davası hakkında adliyeye gelmeden kısa mesajla bilgi sahibi olabilecek.
Samsun Adliyesi Uyap Bilgi İşlem Müdürlüğü Uzman kullanıcı Özkan Köse, “Bu sistem sayesinde kişiler hem maddi hem de zaman bakımından kazançlı olacaklar.” dedi.
Özkan Köse, T.C kimlik numarası ile Türkiye’nin herhangi bir yerinden bilgiye ulaşmasının daha kolay olacağını belirtti. Artık adli işlemlerde zaman ve para, emek harcamadan istenilen bilgiye Türkiye’nin her yerinden bir SMS ile ulaşabilme imkanı sunuluyor. Bunun yanı sıra devam eden davalarla ilgili yapılan değişiklikler veya gelişmeler de dava sahiplerine kısa mesaj ile iletiliyor. Kişilerin T.C kimlik numarasından sonra boşluk bırakarak ‘abone’ yazıp 4060’a bir mesaj göndererek sisteme dahil olabilecek.
Köse, 1 Lira karşılığında isteyen herkesin bu hizmetten yararlanabileceğini, sistemin belirli bir süreyi kapsamayıp devamlılığı olduğunu söyledi. Köse, “Vatandaş ne zaman isterse iptal edip sistemden çıkabilir. Abonelikte bir sorun yaşarsa bize veya bağlı bulunduğu cep telefonu operatörüne başvurarak bilgi alabilir. Adliyelerdeki yoğunluğu azalttığı gibi kişi, 10 saniye içinde hakkındaki gelişmeleri rahatlıkla takip edebilir. Sınırsız iletişim imkanı var. Hakkında çok dava olan vatandaşlarımız oluyor. 1 mesaja sığmazsa sistem otomatik olarak mesaj gönderiyor. Kişi onaylarsa mesajın devamını da alabiliyor.” bilgisini verdi.
Türkiye genelinde, 2 milyon kişinin bu sistemden yararlandığını dile getiren Köse, Samsun’da da 3 bin kullanıcının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz