Uyar, Yönetmelik Geri Çekilmeli‏

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar ilköğretim düzeyindeki öğrencilere kıyafet serbestliği getiren düzenlemeye tepki gösterdi.

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar ilköğretim düzeyindeki öğrencilere kıyafet serbestliği getiren düzenlemeye tepki gösterdi. Uygulamanın, hem eğitim hem de güvenlik alanında büyük zafiyetler doğuracağını savunan Uyar, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini savundu.

Önlük ve formaları çıkarılmasının öğrenciler arasında ki fırsat eşitsizliğini gözler önüne serileceğini ifade eden Uyar, “İleri yaşlarda çok fazla öne çıkmasa da öğrenciler arasında bu bir kıyafet yarışı ve iddialaşmaya varan sonuçlar doğurabilir. Çocuklar kıyafeti birbirlerine üstünlük sağlama, maddi durumu iyi olmayanlarda ise kendini geri çekme ve hor görülme korkusunu yaşamasına neden olabilir” uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Uyar, Hükümet kanadından bu konuda yapılan açıklamaların olayın vahametini daha da artırdığını dile getirerek, “Gerekirse maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kıyafet yardımı yapılacağı açıklamalarını basından dehşetle izliyoruz. Gerek bu öğrencilerin tespiti gerekse kıyafetlerin dağımı esnasında öğrenciler kendilerini rencide olmuş hissedecekler. Daha önce benzer uygulamalarda yaşananlar dikkatle incelenmelidir” dedi.

AKP’yi kıyafet dağıtma işini kömür ve beyaz eşya dağıtımı gibi şova dönüştüreceğini de vurgulayan Uyar, “Maalesef amaçları hizmet değil. Yapılan her şeyin nasıl oya dönüştüreceğim çabasındalar. Kömür, fasulye dağıtımında olduğu gibi tek amaçları maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın duygularının oy rantı uğruna sömürülmesi sağlanacak” diye konuştu.

Okullarda kıyafet serbestliğinin büyük bir güvenlik zafiyeti yaşatacağını da iddia eden CHP’li Ünal Uyar, “Türkiye’de maalesef okul önlerinde çocuklara yönelik kötü niyetli kişilerin varlığı bir türlü yok edilemedi. Eskiden en azından kim öğrenci kim değil bilinebiliyordu. Şimdi bu insanlar okul önünden okulun içine hatta sınıfların içine dahi girebilme şansı yakalamış olacaklar. Bu da büyük bir güvenlik zafiyetinin doğmasına yol açacak” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Uyar, söz konusu yönetmeliğin bir an önce geri çekilerek olası kargaşanın önüne geçilmesi gerektiğini savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: