Üye: Mesleki eğitimde işbirliğini yüzde 70'e çıkaracağız

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, ”Mesleki eğitimde el ele verilmeli. Biz bu...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, ”Mesleki eğitimde el ele verilmeli. Biz bu işbirliğini yüzde 70'e çıkaracağız.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kız Meslek Teknik Lise 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü, özel sektöre yönelik 'Usta Yetiştirme Projesi' kapsamında pastacılık kursu açtı. Özel sektör olarak katılan Özsüt firmasının 30 çalışanı, Mart ayından bu yana eğitim modüllerini tamamlarken, sınavda başarılı olanlarına kurs sonunda sertifikaları törenle verildi.
Toplam 40 saatlik özel sektöre verilen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikalı kurslara katılanlara hijyen, beslenme ve sanitasyon dersleri veriliyor.
Milli Eğitimin kursuna katılan Özsüt firması 'Usta Yetiştirme Projesi' ile 'Ustaların Kurduğu Şirketten, Usta Yetiştiren Bir Şirket'e dönüşme amacı doğrultusunda hareket ederek, sunduğu imkanlarla çalışanlarına mesleki eğitim sağlarken, aynı zamanda onları ustalık ve kalfalık sınavlarına da hazırlamış oluyor. Milli Eğitim, projenin devamı niteliğindeki diğer mesleki modüllerin, 2012 yılında da okul tarafından verilmeye devam edeceği kaydedildi.
İzmir‘de düzenlenen milli eğitim kursuna, Türkiye genelinde tanınan Özsüt çalışanları da pastacılık ve tatlı yapma kursuna aldı. Haftada 2 günlük, 4 ay süren Kasım sonunda biten 40 saatlik kursta başarılı olan 30 çalışana sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Kız Meslek Teknik Lise 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü toplantı salonunda düzenlen törene, Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürü, öğretmenler, kursiyerler hazır bulundu. Rağip Üye, yaptığı konuşmada, bu kursun özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin en güzel bir örneği olduğunu belirtti.
Üye, “Dünya ve AB üye ülkelerinin artık en önemli konularından bir tanesi mesleki eğitim. AB ülkelerinde bu oran yüzde 60. Sivil toplum kuruluşları, özel sektörel kuruluşları ile mesleki eğitimde el ele verilmeli. Ülkemizde bu oran yüzde 40, ilimizde ise bu yüzde 55. Biz bu işbirliğini yüzde 70 çıkaracağız.” dedi. Üye, mesleki eğitimin sertifikalı ve uygulamalı olması gerektiğini kaydetti.
Kız Meslek Teknik Lise 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü Hatice Çakır Taşkoy’da okulda üç farklı modüler eğitim programı uygulandığını, birincisini mesleki denklik, ikincisinin olgunlaştırma öğretimi ve üçüncüsünü ise meslek edindirme kurs programları olduğunu söyledi. Taşkoy, örgün eğitim programı çerçevesinde sektörel ihtiyaçların karşıladığını ve ‘Usta Yetiştirme Projesi’ kapsamında pastacılık kursu açtıklarını belirterek, “Eğitimi, işbirliği çerçevesinde çalışanlara temel yiyecek hazırlama teknikleri, hijyen ve sanitasyon eğitimleri okul öğretmenleri tarafından gerçekleştirdiği. Özel sektör ile iş birliği çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.
Özsüt Genel Müdürü Çullu da geleneksel lezzetleri yaydıklarını belirterek, "Artık ustalar yetiştiren bir şirketiz. Artık kamu kurumlarıyla özel sektörün işbirliğinin geliştirmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi. Daha sonra başarılı olan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz