Uygulama Otellerinin Geliri Okullara Verilmeli

Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN ) Başkanı Recep Arısoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, turizm lise ve üniversitelere...

Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN ) Başkanı Recep Arısoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, turizm lise ve üniversitelere bağlı uygulama otellerinden elde edilen gelirlerin tamamının okullara verilmesi gerektiğini söyledi.

Arısoy, yazılı açıklamasında, okulların uygulama otellerinin halinin içler acısı durumda olduğunu belirterek, ekonomik sıkıntılarından dolayı otellerde tadilatların yapılamadığını vurguladı.
Birçok okulun uygulama otelinde konakladığını aktaran Arısoy, “Odalar berbat durumda, mobilyalar çok eski, yatakların üzerinde yatılacak gibi değil, duvarlarda boya dökülmeleri, banyolarında fayanslar kırık ya da çatlamış. Bu uygulama otelleri bu okullara hiç yakışmıyor. Okula bakıyorsunuz eğitim kalitesi çok yüksek, uygulama oteline bakıyorsunuz otelcilikle uzaktan alakası yok. Bu başarılı okulların ve okul yöneticilerinin daha çok başarılı olabilmeleri için, onlara devlet olarak destek olunmalı, önlerine duvar örülmemeli.” dedi.
Turizm okullarında okuyan öğrenciler geleceğin otel müdürleri olacağını dile getiren Arısoy, “Okulların uygulama otelleri otelcilik sektöründeki gibi çalışmalı. Otelcilik hizmetinde ne varsa aynısı buralarda da uygulanmalı.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: