‘uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Makine Mühendisleri Odası...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi tarafından yürütülen ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ alan 120 kursiyere sertifikaları verildi.

MMO konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ kursu alan 120 makine mühendisi sertifika sahibi oldu. Sertifikalarını alan mühendisler kendi iş yerlerini açabilecek. Kurs dönemi sonrasında sertifikalarını alan mühendisler Kayseri dışında diğer illerde de iş yeri kurabilecek.

Reklam
Reklam

Sertifika töreninde bir konuşma yapan MMO Kayseri Şube Başkanı Mustafa Özkan, “Mart ayının başında uygulamalı girişimcilik eğitiminin protokolünü yaptığımızda 120 kişilik kontenjanın dolmasını hatta daha fazla ek kontenjan talebinde bulunmamızın ve aynı zamanda alınan eğitimlerin ivedi bir şekilde Kayserimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan sanayimize akmasını bu tecrübelerin, bu birikimlerin yer alması için bu kursu düzenledik” ifadelerinde bulundu.

KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Erdal Çınar, “120 tane makine mühendisinin iş yeri kurması ya da birlikte iş yeri kurması adına sertifikalarını aldılar. Bu rakam iyi bir rakam. 120 tane kişinin entelektüel sermaye dediğimiz yapının oluşturulması çok önemli. Bu konuda ben ikinci dönemde odamızdan faaliyet bekliyorum. Odanın tüm üyelerine bu kursu aldırmak istiyoruz. Bu rakamın artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Kayseri dışında Türkiye’nin diğer illerinde de iş yeri kurabilirler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: