Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sona Erdi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile KOSGEB Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde açılan uygulamalı girişimcilik...

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile KOSGEB Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ikinci etabının tamamlandığı bildirildi.

Kurs sonunda girişimci adaylarıyla SESOB Toplantı Salonu’nda bir araya gelen SESOB Başkanı Beşir Köksal, daha önce 90 kişilik eğitim verdiklerini belirterek, şimdi ise 60 kişinin eğitimlerini tamamladığını söyledi. KOSGEB girişimcilik eğitimine talebin fazla olduğunu vurgulayan Köksal, “Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte başlatmış olduğumuz eğitimlerimizin ikincisini de tamamlamış bulunuyoruz. Teşkilat olarak her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz. Bu tür eğitimleri de önemsiyoruz. Güzel ve faydalı eğitimlerden daha fazla insanımızın da yararlanmasını ümit ediyoruz. Bu eğitimlere katılan girişimcilerimize ilk etapta 30 bin lira hibe, devamında ise 70 bin lira faizsiz destek kredisi verilmektedir. Bu imkanlardan girişimcilerimizin faydalanması için talep edilmesi halinde kurslarımız devam edecektir” dedi. KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise kursiyerlere KOSGEB’in hizmetleri ve destekleri hakkında bilgi verdi. Bu eğitimlerin temel amacının toplumdaki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu kaydeden Çay, “KOSGEB Müdürlüğü olarak girişimcilerimizin daha fazla devlet desteklerinden faydalanmalarını arzu ediyoruz. Bu nedenle açılan kurslara da büyük önem veriyoruz. 2012 yılında açılan girişimcilik eğitimlerimiz amacına ulaşmıştır. KOSGEB olarak her zaman girişimcimizin yanındayız” diye konuştu. KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, kendileriyle işbirliği yaparak büyük bir eksikliği gideren SESOB Başkanı Köksal’a teşekkür ederek, girişimcilerin eğitimlerini bitirip hayallerini gerçekleştirerek karlı iş kurmalarını, istihdama katkı sağlamalarını ve devlet desteklerinden daha fazla faydalanmalarını istedi.

Reklam
Reklam

KOSGEB KOBİ Danışmanlık Uzmanı Serdar Sakın tarafından verilen eğitimlere katılan 60 girişimciye, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle sertifikalarının verileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz