Yozgat Bozok Üniversitesi son sınıf öğrencilerine yönelik Üniversite-KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim kursunu tamamlayan 51 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, KOSGEB Daire Başkanı Celal Hatipoğlu, KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksek Özdemir, Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Veli Büke, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, çok sayıda öğretim üyesi ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.
Törende konuşma yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Türkiye’nin sanayisinin gelişimi için Sanayi Bakanlığı'nın bir çalışma başlattığını belirterek, bu çalışmaya KOSGEB’in de gerek işbirliği gerekse de güç birliği noktasında ciddi destekleri olduğunu söyledi.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin yaptığı konuşmada KOBİ’lerin hem Türkiye hem de dünya ekonomisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Şahin, "Türkiye’de istihdamın yüzde 80’i, ihracatın ise yüzde 60’ı KOBİ’ler gerçekleştirmektedir. Türkiye’de kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin oranı yüzde 85’tir. Bu çok önemli bir rakam, bu girişimci ruhumuz ve bu girişimci çalışmamızı aktive edip realize hale getirmemiz lazım." dedi.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da eskiden üniversite mezunu olmak diplomanın vermiş olduğu prestijin yanında, bir kamu kuruluşunda iyi bir işe sahip olmak ve kariyer yapmak anlamına geldiğini belirterek, son yıllarda üniversite sayısının ve mezunlarının artması sonucu özellikle kamu iş alanlarında daralma görüldüğünün altını çizdi. Kendi işini kuran bireyler yetiştirme görevinin özellikle üniversitelere düştüğünü dile getiren Rektör Uçar, öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirme adına son yıllarda çalışmalara hız verdiklerine vurgu yaptı. Uçar, "Üniversitemiz ve KOSGEB işbirliği ile son sınıflara gerçekleştirilen girişimcilik kursu da bu amaç doğrultusunda gerçekleştirildi. Mezun olan 51 öğrencilerimizin kendi işlerini kurmalarını kolaylaştırmak ve önlerini açarak kariyer planlamalarına yardımcı olmak amaçlı hızlı bir kurs programı gerçekleştirdik." diye konuştu.
TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı’nın girişimcilik adına teşvik ve destekleri olduğuna değinen Rektör Uçar, içinde Ar-Ge olan projelerin de ayrıca destek aldığına dikkat çekerek, Teknogirişim projelerinde iş kuracak olanlara Ar-Ge destekli karşılıksız 100 bin liraya kadar desteklerin olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan 51 öğrenciye sertifikaları törene katılan protokol tarafından verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz