Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan öğrenciler sertifika aldı

Çorum Hitit Üniversitesi ile KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlenen sertifika töreni ile...

Çorum Hitit Üniversitesi ile KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.
Turgut Özal İş Merkezi'nde yapılan törene, KOSGEB Müdürü Reşat Leblebicioğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.
Törende konuşan KOSGEB Müdürü Reşat Leblebicioğlu uygulamalı girişimcilik eğitimi alan üniversite öğrencilerinin artık birer altın bileziklerinin olduğunu söyledi. Türkiye'de sanayi ve ticaretin büyük bir kısmının KOBİ'lerin elinde olduğunu dile getiren Leblebicioğlu uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sertifikası alan üniversite öğrencilerinin, KOBİ olma yolunda büyük bir adım attığını belirtti.
2011 yılında verilen girişimcilik eğitimlerinde 810 kişiye sertifika verildiğini dile getiren Leblebicioğlu "Çorum'daki hibelerle açılan 123 iş yerinin yüzde 49'u hanımlar, yüzde 52'side erkekler tarafından açıldı. Türkiye ortalaması da yüzde 50 civarında. Demek ki ilimizde Türkiye ortalamasını yakaladık. Girişimcilik eğitiminin ardından ilimizde açılan 123 iş yerinin tamamı faaliyetlerini sürdürüyor. Yani hiç birisinde batma ya da iflas etme olmadı. Uygulamalı girişimcilik eğitimimizde de 51 üniversite öğrencimiz eğitim gördü. Ben bu öğrencilerimizden en az 10 arkadaşımızın iş yeri açmasını bekliyorum. Bu sayede hem ekonomiye, hem de istihdama katkı sağlıyorlar." dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversite olarak dünya piyasa koşullarına uygun olarak bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Rektör Alkan, yaptığı 6 aylık değerlendirme de üniversite olarak çok mesafe kat etiklerini belirterek, "Hitit Üniversitesi'ni birinci sınıf üniversite yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Yaptıkları çalışmalarla artık Hitit Üniversitesi'nde her şeyin rayına oturduğunu dile getiren Rektör Alkan, üniversite olarak sorunlarla uğraşmak yerine projeler üretecek bir konuma geldiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz