'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' katılımcı belgeleri dağıtılmaya başlandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle Adıyaman ilçelerinde 2011 yılı içinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'...

İpekyolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle Adıyaman ilçelerinde 2011 yılı içinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' katılımcı belgeleri dağıtılmaya başlandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Osman Sert, yaptığı açıklamada, Adıyaman Yatırım Destek Ofisi tarafından ücretsiz düzenlenen eğitim faaliyetlerinin 2011 yılında tamamlandığını, başarılı olan katılımcılara sertifikalarının dağıtılmaya başlandığını ifade etti. Osman Sert, şöyle dedi:

"Bildiğiniz üzere ilimizin 4 ilçesinde ilk defa Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. Başvurular oldukça yüksek seviyede, ancak 30 kişilik kontenjanımızla bu ihtiyacı karşıladık. Gölbaşı, Besni, Kahta ve Çelikhan’da tamamlanan bu kurslarda toplamda 116 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. 2012 yılında da Adıyaman Merkez’de 1 Mart 2012’de başlayacak olan 60 kişilik 1’er grup 2 sınıfımız var. Bunun da başvurularını 1 Şubat 2012’den itibaren almaya başlayacağız. İnanıyorum ki sertifikasını alan katılımcılar yeni iş yerleri açacak ve bu iş yerleri hem devletimize hem de girişimci insanlara hizmette bulunacaktır.

Reklam
Reklam

Katılımcılar, kuracakları yeni işletmeleri için KOSGEB’den 27 bin TL’ye kadar geri ödemesiz ve 70 bin TL’ye kadar geri ödemeli Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanmışlardır. Eğitimi tamamlayıp Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanan girişimciler, kurs sonrasında işletmelerini kurup hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.

Bu eğitim, iş kurmak isteyip başlangıç aşamasında finansal desteğe ihtiyaç duyan ve bu konuda bilgi eksikliği olan girişimciler için fırsat olarak değerlendirilmektedir. Her ilçe için irtibat kişisi aracılığıyla bu ifalarını temin edebilirler. İlçe bazında irtibat kişisi oluşturmamızın sebebi de Adıyaman Merkez’e kadar katılımcıların yorulmaması ve yaşadıkları yerden sertifikalarını almaları.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz