Uygulamalı Girişimcilik Kursu

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik kursu düzenlediklerini söyledi.

Akdeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOSGEB'in girişimcilere yönelik destekler verdiğini, bu destekten faydalanabilmek için uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanın zorunlu olduğunu belirtti.

Girişimcilerin eğitim alarak geleceğin iş adamı ve sanayicileri olmaları konusunda gayret sarf ettiklerini ve bölgeye faydalı olabilecek girişimciler ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Akdeniz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"19 Ocak 2013 tarihine kadar devam edecek girişimcilik kursumuzu başarıyla bitiren ve yeni iş kurmak isteyen girişimcilere projeleri doğrultusunda 30 bin lira geri ödemesiz hibe, 70 bin lira teminat karşılığı geri ödemeli sabit yatırım desteği verilecektir. 70 saat sürecek eğitim sonunda devamsızlık sorunu olmayan kursiyerlere katılım belgesi verilecektir. Son düzenlediğimiz eğitime katılan 30 kişiye KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara yönelik destek mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenmektedir. Amacımız, ekonomiye yeni iş patronları kazandırmak, verilen desteklerden istifade ederek üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlamaktır. Önceki aylarda düzenlenen eğitimlerimiz sonrasında çok sayıda kişi mantolama sistemi, matbaacılık ve reklamcılık, kafeterya, elektrikçi, motorcu gibi sektörlerde kendi işyerini kurmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedirler"

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz