Uygulamalı Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planın kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen...

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planın kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri ve Destekleme İdaresi Başkanığı(KOSGEB), Aydın Ticaret Odası(AYTO), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD) tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere, imzalanan uygulamalı girişimcilik protokolü gereği toplam 70 saat eğitim verilecek. Eğtimlerin başlayabilmesi için ise en az 30 kursiyerin kurs için müracaat etmesi gerekiyor. Kursa katılanların 70 saatlik eğitime devam etme zorunluluğunun da olduğu bildirilirken kurs bitiminde kursiyerlere girişimcilik sertifikası verilecek. Kurs sonunda kendi işini kuranlara ise KOSGEB desteği sağlanacak. TÜMSİAD Aydın Şubesi’nde düzenlenen imza törenine KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail hakkı Dokuzlu, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ile AYTO ve TÜMSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Protokol töreninde konuşan KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen, AYTO ve TÜMSİAD’ın kendi aralarında yaptığı protokol ile KOSGEB’in verdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu üstlendiğini belirtti. Eğitimin seçmelerinin 29 Ağustos’ta yapılacağını ifade eden Gözen, “Eğitime katılmak isteyen adaylar AYTO binasında yapılacak olan seçmelere katılabilirler. 3 Eylül’de eğitimlerimiz başlayacak. Amacımız, Aydın’daki yeni girişimcileri ortaya çıkararak, KOSGEB’in desteklerinden yararlanmalarını sağlamak. Geniş tabanda, başarılı fikirleri yakalayarak, Aydın ve ülkemizin ekonomisine destek olmalarını hedefliyoruz” dedi.

TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya da Türkiye’nin, Avrupa’nın altıncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirterek, “Girişimcilik kavramını Türkiye’ye rahmetli cumhurbaşkanımız Turgut Özal kazandırmıştı. Ekonomide genç nesillere ihtiyacımız var. 2023 vizyonunda doğru ilerleyen ülkemizin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamak için girişimciliğe önem vermeliyiz. ” dedi.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise eskilerin iş kurarken ‘sermaye, emek ve müteşebbislik’ kavramlarına önem verdiğini kaydederek, “Girişimci insanlara destek vermek gerektiğini düşünüyoruz. Kendi işini kuran biri, aynı zamanda istihdam sağlayacaktır. TÜMSİAD-KOSGEB ve AYTO işbirliği ile hazırlanan bu projenin Aydın’a örnek olmasını diliyoruz. Diğer, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları da bu tür işbirliklerini yapmalıdır. Bizler işbirliğine hazırız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: