Uygulanan tek karar cezaların yazılması oldu

Bingöl Trafik komisyonunca Nisan ayında yapılan toplantının üzerinden 6 ay geçerken, uygulanan tek karar cezaların yazılması oldu.

Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Nisan ayında yapılan il trafik komisyonu toplantısında Bingöl için önemli bazı kararlar alındı. Ancak alınan kararlar arasında kısa sürede uygulamaya konulan tek karar mobese kameralarından araçlara trafik cezalarının yazılması oldu.

Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı’nda yapılan il trafik komisyonunda alınan kararlar, toplantının üzerinden 5 ayı aşkın süre geçmesine rağmen uygulamaya konulmadı.

Nisan 2012’de yapılan il tra fik komisyonu kararında, korsan taşımacılık olarak tabir edilen ve yetki belgesiz yapılan taşımacılık faaliyetlerini önlemek ve bu tür yapılan taşımacılık faaliyetlerini denetim altına alarak taşımacılıkta yeni düzenlemeler yapmak, vatandaşın ulaşım ihtiyaçlarının daha düzenli, rahat ve güvenli ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla köy minibüsleri sayısında yeni düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Yapılan düzenlemelere rağmen korsan taşımacılığın önüne geçilemediği bildirildi. Önceki gün Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yapılan toplantıda sıkıntılarını dile getiren kooperatif üyeleri, korsan taşımacılığın devam ettiğini belirttiler.

-3 NOKTAYA DÖNEL KAVŞAK YAPILACAK-

Komisyonda görüşülen konular arasında sık sık kazalarla gündeme gelen kavşaklar da yer aldı. Trafik komisyonu, D-300 (Elazığ-Muş) Karayolu üzeri Shell Kavşağı, Aydınlık Kavşağı (Üniversite Kavşağı) ve Saray Mahallesi Hastane Caddesi çıkışı ile D-300 karayolu bağlantı noktasına Dönel Kavşak yapılmasına karar verdi.

-ÜST GEÇİT YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI-

Komisyonda ayrıca, D-300 Karayolu üzeri Kredi ve Yurtlar Kurumu önüne, Saray Mahallesi Çapakçur Caddesi çıkışı ile D-300 Karayolunun kesiştiği noktada uygun bir yere, Kaleönü İ.Ö.O önünde uygun bir yere ve DSİ Kavşağının bulunduğu noktada uygun bir yere üstgeçit yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

5 AY GEÇTİ ADIM ATILMADI

Bingöl’ün belirli yerlerine yapılması kararı alınan dönel kavşaklar ve üstgeçitlerin yapılması konusunda, kararın üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen somut bir adım atılmadı.

Reklam
Reklam

-YAYALARIN ÜST GEÇİTLERİ KULLANMASI ÖZENDİRİLECEK-

Ayrıca, yayaya çarpma şeklinde gerçekleşen trafik kazalarının önüne geçmek, yayaların karşıdan karşıya geçerken üst geçit ve yaya geçitlerinin kullanma alışkanlığını kazandırmak ve trafik güvenliğini üst seviyeye çıkartmak amacıyla, orta refüj üzerine yayaların karşıdan karşıya geçişini önleyecek fiziki engel konulması konusunda oy birliği ile karar alındı.

-ÜSTGEÇİTİNİZ Mİ VAR YAYALAR ÖZENDİRİLSİN-

Alınan kararlar arasında en ilginç olanı ise yayaların üst geçitleri kullanmaları konusunda özendirilmesi kararı oldu.

Bingöl’de bulunan tek geçit de geçen yıllarda yıkılırken, yayaların hangi üst geçidi kullanması için özendirileceği merak ediliyor.

-TRAFİK CEZALARI MOBESE’DEN YAZILACAK DENİLDİ-

İl trafik komisyonunda, Genç Caddesi, Kültür Caddesi ve Hastane Caddesinde; başta ikinci sıra araç parklanmaları olmak üzere, olumsuz araç parklanmaları (Kavşak içi park, Trafik Işıklarının ve Levhalarının altına-yakınına ve görüşünü engelleyecek şekilde park, köşe başlarında araçların dönüşlerini engelleyecek şekilde park vb.) ve diğer trafik kurallarına aykırı hareket eden sürücüler hakkında; 1 Mayıs 2012 tarihinden itibaren MOBESE sistemi aracılığıyla otomatik olarak cezai işlem uygulanacağı, bununla birlikte trafik ekiplerinin denetimi sırasında karşılaşılan kural ihlallerine anında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

-KARAR ANINDA UYGULANDI-

İl trafik komisyonunda alınan kararlar arasında kısa süre içerisinde uygulanan tek karar bu oldu. Araç park sorununun had safhada olduğu Bingöl’de, park sorununa çözüm konusunda adım atmayan yetkililer, iş cezaya gelince anında uygulamaya koydu.

-KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİLECEKTİ-

İl trafik komisyonunda, halkın kaldırım ve yolları rahatça kullanabilmesini sağlamak amacıyla, ana caddeler başta olmak üzere ara sokaklarda bulunan esnafın kaldırım ve yollar üzerine bıraktığı malzemelerin Bingöl Belediyesi Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü personelince toplatılarak, kaldırım ve yol işgallerinin önlenmesi yönünde oy birliği ile tavsiye kararı alındı.

-KALDIRIM İŞGALLERİ DEVAM EDİYOR-

İl trafik komisyonunda alınan karar gereği kaldırım işgallerine son verilmesi gerekirken bu konuda halen somut bir adım atılmadı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da Bingöl’e son gelişinde bu konuda sıkıntıların olduğunu belirterek, belediyeyi göreve çağırması da fayda etmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: