Uyuşturucu Bağımlısı Kadın

Adana'da, uyuşturucu bağımlısı olan iki çocuğunu uyuşturucudan kurtarmak için mücadele ederken uyuşturucu bağımlısı olan kadın...

Adana'da, uyuşturucu bağımlısı olan iki çocuğunu uyuşturucudan kurtarmak için mücadele ederken uyuşturucu bağımlısı olan kadın uyuşturucudan kurtulmak için Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a sığındı.

25 yıl önce evlenen ancak şiddet gördüğü için boşandığını söyleyen Emine Çetin (45), şöyle konuştu: "Babasız büyüyen çocuklardan Yiğit Çetin (21), 11 yaşındayken evden kaçtı. Yiğit Çetin, bir hurdacıda çalışan arkadaşının yanında kalmaya başladı. Hurdacıda kendinden büyük kişiler esrar içerken meraklanan Yiğit Çetin, kötü arkadaşının da ısrarıyla uyuşturucuya alıştı. Aynı çevreye giren ağabey Kemal Çetin de kardeşinin kaderini paylaştı. İki kardeşin esrarla başlayan uyuşturucu alışkanlığı eroine kadar uzandı. 23 yaşındaki büyük oğlum Kemal Çetin de uyuşturucuya alıştı" dedi.

Reklam
Reklam

Anne Emine Çetin, oğullarının eroin bağımlısı olduğunu tesadüfen öğrendiğini belirterek şöyle konuştu: "5 yıl önce çocuklarımla alışverişe çıktığım sırada kıyafet deneyen Kemal Çetin'in kolundaki morlukları fark ettim. Morluklar nedir diye sorduğumda çocuklarım eroin kullandıklarını söyledi. Bunun üzerine Kemal Çetin'i tedavi için ikna ederek hastaneye yatırdım. Bir ay tedavi gören oğlum hastaneden taburcu edildiği gün yine krize girip, eroin şırıngasını yeniden koluna batırdı. O günden sonra da kurtulamadı"

Çocuklarını düştüğü bataklıktan kurtarmaya çalışan Emine Çetin, uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düştüğünü ileri sürerek şunları söyledi: "Çocuklarımı kurtarmak isterken bende eroinman oldum. Evimi ve tüm eşyalarımı satmak zorunda kaldım. Bu nedenle sokaklarda yaşamaya başladım. Uyuşturucudan uzak tutmayı başardığım kızımı İstanbul'daki teyzesinin yanına, küçük oğlumu anneannesine emanet ettim. Yaklaşık 4 yıldır sokaklarda yatıp kalkıyorum. Bir akrabalarımın telkinleriyle uyuşturucudan kurtulmaya karar verdim."

Reklam
Reklam

Oğullarıyla düştüğü uyuşturucu batağından kurtulmak için yardım isteyen Emine Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eroin almak için evimizi ve tüm eşyamızı sattık. Sırf gözümüzün önünde olsunlar diye kendi ellerimle öz çocuklarıma eroin getirdim. Maddi olarak tükendik ve 4 yıldır sokaklarda yaşıyoruz. Bir park köşesinde çırpınarak ölmek istemiyoruz. Oğlum Yiğit'i ikna ettim, tedavi olmak istiyoruz. Devlet bize sahip çıkarsa, diğer oğlum Kemal'i de ikna ederim"

Uyuşturucu nedeniyle hayatı kararan Yiğit Çetin ise şunları söyledi: "Evden kaçıp dışarıda kalmaya başladığım hurdacıda uyuşturucuya alıştım. 10 yıldan beri kullanıyorum. Bugüne kadar eroine ulaşmak için hırsızlık yaptım. Uyuşturucu sattım. Ama şimdiye kadar bir kez yakalandım. Benden bir yıl kadar sonra ağabeyim Kemal uyuşturucuya başladı. Ama artık bu illetten kurtulmak istiyoruz"

Anne Emine Çetin, oğlu Yiğit ile birlikte sosyal güvencesi olmadığı için çok kurtulmak istediği eroinden kurtulamadığından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a sığındı. Vali Coş'u Adana Valiliği girişinde bir etkinlikten gelirken yakalayan anne ve oğlu "Yeter ki bizi uyuşturucudan kurtarın başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş bu feryada duyarsız kalmayarak şunları söyledi: "Bir aileyi uyuşturucunun nasıl yok ettiğini görüyoruz. Ancak, ben bu aileyi kutluyorum. Çünkü aile uyuşturucudan kurtulmak istiyor. Bizde devlet olarak aileye sahip çıkıp uyuşturucudan kurtulmaları için tedavilerini başlatacağız."

Emine Çetin halen sokakta yaşayan diğer oğlunun da devlet tarafından bulunup hastaneye yatırılmasını istedi. Vali Coş, çocuğun bulunması için talimat verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: