Uyuşturucu illeti cami kapısında dilendirdi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de, uyuşturucu illetine yakalanan 2 kişi, cami kapısında dilenerek tedavi olabilmeleri için vatandaşlardan yardım istedi.

Hakkari'de S.A (36) ve İ.A. (27) isimli şahıslar Ulu Cami önünde kartondan pankart açarak 'Değerli müslümanlar Allah rızası için gönlünüzde ne koparsa bize verilsin, buradan Ankara'ya 2 kişi sevkliyiz. Bizim maddi durumumuz iyi olmadığı için tedaviye gideceğiz. Allah rızası için bize yardım eli uzatın. Ya Allah ya Muhammed" şeklinde camide çıkanlardan para istediler.

Reklam
Reklam

Uyuşturucu bağımlıları, işsizliğin kendilerini bu illette yönlendirdiğini belirterek, aile düzenlerinin bozulduğunu, kendilerinin ise perişan olduğunu söylediler. S.A ile İ.A isimli şahıslar, madde bağımlısı olduklarını belirterek "Tedaviye gideceğiz para yok. İşsiziz çoluk ve çocuğumuz bizim yüzümüzden perişan oldu. Kimse bize yardım eli uzatmıyor. Çok pişmanız bir an önce bu illetten kurtulmak istiyoruz. Devletin bir an önce bize el uzatması lazım. Allah kimseyi bu illete düşürmesin, başkalarının da düşmesini istemiyoruz. Yetkililer tedaviye gitmemiz için 100 veya 200 YTL ödüyor, bu parayla tedavi olmamız imkansız" dediler.

Madde bağımlıları ayrıca kendileri gibi bu illete düşen 9 kişi daha bulunduğunu belirterek, yetkililerin el uzatması durumunda hepsinin tedavi olacağını belirttiler.
Bazı vatandaşlar ise madde bağımlılarının içmek için para topladıklarını belirterek, yetkililerin bunları takip edip tedaviye götürmesi gerektiğini söylediler.